26.01.2023 21:05

Челси е похарчил половината евро за футболисти за шест месеца

Видян 5784 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За шест месеца Челси е похарчил половин милиард евро за нови футболисти. Това показва доклад на Международния център за спортни изследвания (CIES), като в него са събрани 50-те клуба, похарчили най-много на пазара на играчи през последните два трансферни периода. Челси е много пред останалите с инвестирани 555 млн. евро, като в тях се включват и добавките (допълнителни клаузи и бонуси).


Сините привлякоха 15 футболисти досега, като трансферният прозорец затваря на 31 януари. Похарчената сума от Челси е два пъти по-висока от тази, която вторият в класацията Манчестър Юнайтед е дал - 272 млн. евро за седем играчи. След сините и Юнайтед в Топ 5 попадат още три английски отбора: Уест Хем, Нотингам Форест и Уулвърхемптън. Всички 20 клуба от Висшата лига с изключение на Лестър (51-ви) са в Топ 50. Барселона е шести, следван от ПСЖ, Байерн Мюнхен, Лийдс и Арсенал. Единственият отбор извън Европа, който попада в класацията е бразилският Фламенго.


По първенства английската Висша лига е далеч над всички останали с 3,19 млрд. евро общи разходи за трансфери. Това е почти четири пъти повече от сумата, инвестирана от отборите от италианската Серия А (826 млн. евро). На трето място е френското първенство Лига 1 със 726 млн. евро, което изпреварва Ла Лига (708 млн. евро) и Бундеслигата (689 млн. евро).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и