22.01.2023 12:01

Външният министър: Християн Пендиков продължава да получава заплахи

Видян 4168 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Външните министри на България и Република Северна Македония - Николай Милков и Буяр Османи, посетиха във ВМА пребития секретар на българския културен клуб в Охрид Християн Пендиков.


"Казваме НЕ на възраждането на тези черни традиции, които се свързват исторически с Македония - на палежи, стрелби, на насилие над хора. Такива неща нямат място в Европа. България няма да отстъпи от защитата на правата на нашата общност, които са хора с достойнство. Има ескалация, Християн и в момента продължава да получава заплахи по интернет, които са грозни думи", заяви българският външен министър пред журналисти на входа на ВМА.


По думите му лекарите трябва ще дадат информация за състоянието на Християн Пендиков.


"Християн Пендиков е пострадал заради идеите си. Един мъж с кауза, който я защитава. Ситуацията не трябва да продължава по този начин. България твърдо настоява да бъдат наказани извършителите на това и други подобни деяния със строгостта на закона, за да се приключи с атмосферата на безнаказаност, която ражда ново и ново насилие", допълни Николай Милков.


Македонският външен министър Буяр Османи също осъди остро нападението. "Северна Македония ще се погрижи за нулева толерантност за насилието", увери Буяр Османи.


По думите му трябва да се спре с провокациите и насилието и от двете страни. "Градим добри отношения и имаме добро партньорство с България. Няма да позволим климат на говор на омразата", допълни Буяр Османи.


Той изтъкна, че извършителите на нападението са идентифицирани, вече единият е с 30-дневен арест.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 ИвайлоК 22.01.2023 14:53

    Сега е моментът, тези организации (не казвам "партии") в Парламента ни, които се броят за патриотични, да предложат прегласуване на решението, с което България отменя ветото си за Македония. Ново гласуване за отмяна на старо решение е винаги възможно.

  • 001 алъш вериш 22.01.2023 12:29

    Пълен цинизъм и лицемерие е виновникът да продължава да унижава жертвата, дори в безпомощно състояние. Това не е първия случай, със сигурност няма и да е последния, много пожари и материални вредности и нищо не бе направено до сега. Никоя държавна македонска администрация - полиция, здравни власти не се отзовават щом е българин, това зависи точно от такива като Буяр Османи. А българските национални предатели в НС да си носят греха и на оня свят, а тук и сега хората да си отворят широко очите и да се доверяват само на честни, морални и с българско самоъсзнание кандидат политици!!! Видяхме какви национални предателства, откровени престъпления и десетки милиарди на халост само заради лични интереси или зависимости на депутати и президент чрез неговите служебни правителства. Нещо за обществен договор дали са чували тези, които представляват едва 30% от българите и от чие име взимат такива съдбоносни и фатални решения за българите и България?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и