Свързани новини

23.01.2023 18:56

Трайчо заяде конкурента си за кмет ББ заради Украйна

Видян 3105 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нов Фейсбук сблъсък избухна между двама от очертаващите се кандидати за кмет на София на изборите есента – десния Трайчо Трайков и Борис Бонев. Бившият министър на ГЕРБ и кандидат - президент на РБ и гражданският активист и лидер на учредяваща се партия вече са водили престрелка чия е заслугата за решаване на грандиозен проблем като махането на заведение пред Народния театър.


Както нашите читатели отлично знаят, тези заведения и будки бяха десетина преди години и след дълго настояване на 19 минути бяха премахнати. Последното остана заради гравитиране около бивш шеф на СОС от ГЕРБ, против чието освобождаване от поста неочаквано се изказа Бонев. Сега темата е също толкова актуална и тя се отнася до позиции по Украйна и по щекотливия въпрос, който вече беше и гвоздей на кандидат – президентски дебат преди 2 г: чий е Крим. Пред БНР през уикенда Бонев заяви, че е на Киев, но е окупиран от Русия.


А според Трайков е трябвало да каже, че „де юре и де факто е украински”. В неговия Фейсбук двамата се репликираха. Само напомняме, че никой от тях не е нито юрист, нито географ, нито политолог, нито геополитик, а се водят икономисти. По занятие в момента единият е районен кмет, а другият е общински съветник и бордовик.


Така че една такава кратка схватка забавлява електората и много им мирише на предизборно закачане. По-интересен обаче е контекстът на заяждането. То става на фона на очаквана тези дни нелидерска среща за евентуално определяне на общ дяснолиберален кандидат за кмет на София. Още от есента на 2021 г., както неведнъж сме писали Трайчо Трайков имаше ОК за номинация на ДБ като квота на ДСБ. Обаче друг районен кмет – Георги Илиев от Да, България, също изяви такива амбиции преди Коледа, та даже покани и получи на крака в кабинета си лично лидера на ПП Кирил Петков.В същото време Борис Бонев беше сигурен, че той ще бъде единна кандидатура на десните и либералите, а се оказа, че Промяната има и скрит



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 24.01.2023 07:35

    Украйна продава пристанище на Дунав. Вероятно и Фанда продава общината.

  • 002 Anonimen 23.01.2023 20:32

    Честото уриниране има спасение - не пийте повече от бутилка вино (Дом Периньон, 750мл)

  • 001 наглеци 23.01.2023 20:06

    На какво основание украинското знаме се вее над Столична община, някой питал ли е столичани за тяхното мнение и не е ли това самоуправство с наказателни последствия?!

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...