Лукойл" няма и не е имала договори за доставка на гориво за Украйна от рафинерията в България. Българските власти не са кандидатствали за доставки за Украйна, продуктите на рафинерията на компанията в Бургас се продават на едро и дребно на вътрешния пазар само за български купувачи

Свързани новини

19.01.2023 15:27

Не е изнасяно гориво от Лукойл за Украйна, бг властите не са и кандидатствали: Рафинерията след А. Василев

Видян 2264 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Лукойл няма и не е имала договори за доставка на гориво за Украйна от рафинерията в България. Българските власти не са кандидатствали за доставки за Украйна, продуктите на рафинерията на компанията в Бургас се продават на едро и дребно на вътрешния пазар само за български купувачи. Лукойл води диалог с държавните органи на България само по въпроси, свързани с регулирането на бизнеса, политически теми не са обсъждани”, коментираха от компанията в отговор на публикацията в немското издание Ди Велт.


Припомняме, че позовавайки се на бившия министър на финансите Асен Василев, вестникът писа, че България тайно е доставяла на Украйна дизелово гориво след началото на специална военна операция на Русия. Дизелът, както беше съобщено, се произвеждал в бургаския нефтохимически комбинат, който по това време беше собственост и се управляваше от Лукойл.


"Компанията по-рано е заявявала, че предприятията от групата Лукойл нямат и не са имали договори за доставка на гориво на територията на Украйна. Никой от представителите на българските власти никога не се е обръщал към ръководството на нашите предприятия със заявки за доставки в Украйна. Продукция на рафинерията на Лукойл в Бургас се продава на едро и дребно на вътрешния пазар изключително за български купувачи", се казва в съобщението на Лукойл.


Лукойл посочва, че продуктите на бургаската рафинерия се продават на едро и дребно на вътрешния пазар изключително на български клиенти, като броят на малките клиенти на едро е около 500. „Делът на Лукойл на българския пазар на дизелово гориво е около 95%, като обемите на продажбите на компанията в страната през 2022 г. ще бъдат значително по-ниски от потреблението”, допълват от Нефтохим.



Илиян Костадинов


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 радевите шарлатани 19.01.2023 17:23

    То и за оръжията беше повтарян този рефрен, а се оказа, че 1/3 в Украйна са български. Най-бедната ЕС държава изнесе украинските сражения на наркомана. Тези наистина са за освидетелстване и задължително пълна конфискация

  • 002 Anonimen 19.01.2023 13:45

    И да попитам Лукоил защо хваща вяра на такъв изпечен мошеник като Асен.

  • 001 Anonimen 19.01.2023 13:08

    И сега да попитам КОЙ подхвърли този хвалебствен рефрен на Ди Велт. Защо до сега мълчаха ДЖурналята на Ди Велт и точно сега решиха да направят фелацио на Киро простия и на Асен педала? Който и каквото да направи, с ПП и партийката на оня дето има вместо нос крив шнорхел е свършено.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец