27.01.2023 11:12

Милков: Това бе един мандат наситен с много събития и перипетии

Видян 3360 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това бе един мандат наситен с много събития и перипетии. Това заяви министърът на външни работи Николай Милков.


Пръв приоритет беше организацията на изборите на 2 октомври. Бяха проведени успешно. Бяха разкрити 755 избирателни секции в 62 държави. Протекоха спокойно, нямаше оплаквания, отчете министърът.


Войната в Украйна беше тема, с която постоянно се занимавахме. Останахме здрава брънка в НАТО, оказахме помощ на Киев и се ръководехме от международното право. Останахме сериозен съюзник, но и направихме всичко да няма щети за българската икономика, особено в сектор енергетика. Над 140 хиляди украинци са бежанци в България. Положихме усилия и за възстановяване на работата на посолството ни в Киев. Предоставят се консулски услуги, добави Милков.


Продължихме усилията за изпълнение на договореностите с РСМ. Целта бе двойна. Стремяхме се да защитим интересите и правата на всички българи, да създадем една обща атмосфера на добри отношения, коментира още служебният външен министър.


ОИСР - предприехме дейности за активизиране на работните групи, за да можем да продължим дейностите по пътната карта за присъединяване. България е една от шестте поканени държави. След две-три години можем да очакваме пълноправно членство, но това зависи от ситуацията у нас. Това е най-голямото ни интеграционно начинание след присъединяването ни към ЕС. Твърдо смятам, че изпълнихме ангажимента си към ОИСР. В тази организация се обсъждат основните световни политики. За България е много важно да бъде на тази маса, когато тези проблеми се обсъждат, каза още в отчета си външният министър



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 тотал щета 27.01.2023 12:59

    Служебните правителства на РР сътвориха безброй скандални сделки, които по никакъв начин не са им работа. Прозират сериозни ангажименти на РР към евроатлантическите му шефове, които са във вреда на народа и държавата. Като прибавим и силната корупция, закриляна и стимулирана от РР, направо си е тотал щета с фатални бъдещи последствия

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец