„Получихме третия мандат. Отнасяме се изключително отговорно. Изведохме най-важните приоритети в четири точки – това са приобитети, които съществуват в програмите на всички партии. Търсихме решение“, каза тя.

Свързани новини

20.01.2023 16:25

БСП връща третия мандат неизпълнен (Видео)

Видян 1431 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 3.8000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП връща третия мандат за съставяне на редовно правителство неизпълнен на президента Румен Радев в понеделник, заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на социалистите Корнелия Нинова.


"Изведохме най-важните приоритети за България и българския народ в тези кризи. В 4 точки. Това са приоритети, които съществуват в програмите и намеренията а всички партии. Търсихме това, което да ни обедини, а не това, което да ни разделя, търсехме решение за излизане от политическата криза. Подходихме различно.


Поканихме всички лидери на парламентарно представените партии. Обсъдихме проведените днес разговори и възможните стъпки оттук-нататък и решихме да върнем мандата на президента в понеделник”, каза лидерът на БСП. 


Нинова настоя, че днес с лидерите на ГЕРБ, ДПС и Български възход не са разговаряли за коалиционна формула и за правителство, а за да обсъдят как да бъдат решени важните за страната въпроси.


Тя допълни, че БСП остава отворени за разговори с всички.


Изявлението дойде часове след свиканата от Нинова лидерска среща. На нея присъстваха водачите на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов, на ДПС Мустафа Карадайъ и Стефан Янев от Български възход. Останалите парламентарно представени партии не се явиха на разговорите.


Председателят на ГЕРБ дойде, за да обяви, че ще води разговори в партията да има възможност в бъдеще заедно с БСП да участват в общо правителство, наречено от Борисов програмно, експертно, тъй като Левицата се е променила.


Борисов потвърди, че мандат на БСП сега няма да получи подкрепа от ГЕРБ.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,