Свързани новини

23.04.2018 13:54

Гинка взе синята зона в Пазарджик

Видян 4613 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Единственият кандидат в проведения общински конкурс за стопанисване на синята зона в Пазарджик се оказа фирма от кръга на Гинка и Славчо Върбакови. За поредния триумф на клана стана ясно, след като петчленна комисия от общината отвори офертите по процедурата.
В края на февруари беше оповестено, че договорите за два от паркингите ще бъдат прекратени. Общинският съвет в Пазарджик реши всички места за паркиране да преминат към синята зона. Такова решение бе гласувано въпреки опасенията на съветници от опозицията, че така се облагодетелства бъдещият наемател и се накърнява общественият интерес.  По-рано началникът на Паркинги и охрана Георги Шикерджиев заяви, че има няколко кандидати. Въпреки това изненадващо на конкурса се яви само стопанистващата до момента паркинга на пазара в града фирма Контур 7 ЕООД с управител и собственик Румен Трендафилов.
Очаквано единственият кандидат се оказа и фавотит след продължилата едва 10 минути открита част на заседанието на специално избраната петчленна комисия.
През следващите пет години зоната ще бъде стопанисвана от Румен Трендафилов, който има участие в още 7 фирми. Историята повтаря случилото се на конкурса за отдаване под наем на 6-те обществени паркинга в Пазарджик през 2016г. До сега паркоместата бяха ползвани от шест фирми също от кръга Върбакови.
Трендафилов е в дружества на семейството - Солар Къмпани, както и Гео Корект ЕООД, което пък е на сестрата на Славчо Върбаков – Малина Върбакова.
Освен това той се оказва и бивш бизнес съдружник с майката на Славчо Върбаков - Кръстанка Върбакова. Двамата са имали обща фирма - Сими груп ООД, която по-късно преминава у Малина Върбакова. Дружеството съществува и досега с регистрация в София. То е осъдено на две инстанции да заплати на строителната фирма Ивел-А от Пазарджик 6-цифрена сума
, дължима за извършени строително-монтажни работи на кооперация, намираща се до кръговото при Минералната баня в Пазарджик. Сумата обаче не е изплатена и до момента.
Прогнозната цена е посочена като 982 255 лв. без ДДС. На практика обаче тази сума е без значение, защото в проектодоговора е фиксиран гарантиран минимален месечен приход от дейността в размер на 25 000 лв. С други думи, събраното от изпълнителя над тази сума, му се превежда в рамките на всеки месец. Ако обаче приходите на избраника на Общината в рамките на даден месец са по-малки от 25 000 лв., той довнася разликата в общинската хазна. Това прави годишен приход за Община Пазарджик от 300 хил. лв. или за петте години от 1,5 млн. лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните и да ви търсят