Свързани новини

22.04.2018 08:04

САЩ: Корупция на всички нива в България

Видян 3490 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Липса на независимо правосъдие, корупция и лоша медийна среда, това са основните проблеми на Бълария според доклад, посветен на спазването на човешките права по света за 2017 година, представен от  Държавния департамент на САЩ . В документа се констатират и сериозни проблеми като трафик на хора, натиск срещу малцинствата, проблеми със защитата на правата на жените , липса нормални условия в затворите, арести и полицейски произвол.


„Макар правителството да има механизми да разследва и наказва злоупотребите с власт и корупцията, прилагането на тези механизми е неадекватно и безнаказаността е проблем”, се отбелязва в доклада. Изброени са корупционните практики, характерни за България (подкуп, конфликт на интереси, присвояване, търговия с влияние и др.), като се подчертава, че това е характерно за всички нива от управлението и държавната администрация.


Докладът констатира влошаващата се медийна среда у нас. Цитирани са и други проучвания, сред които е Индекса за медийна устойчивост и Индекса на свободата на словото. „Остават притесненията, че корпоративният и политически натиск, в съчетание с растящата и непрозрачна концентрация на медийна собственост и разпространителски мрежи и, на трето място, правителствената регулация на ресурси и подкрепа за определени медии заедно са нанесли смъртоносен удар на медийния плурализъм”, констатира Държавният департамент.


Като най-значими проблеми са посочени арестите и тежките условия в затворите у нас. Докладът отчита, че българските власти са предприели мерки за осъждане и наказание на служители от силите за сигурност, нарушили човешките права, но действията им са недостатъчни и безнаказаността остава проблем. Посочени са случаи на полицейско насилие, довели и до отнемането на човешки живот. От друга страна докладът отбелязва, че властите поддържат ефективен контрол върху силите за сигурност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Денят предвещава редица предизвикателства

Денят предвещава редица предизвикателства, които ще