Свързани новини

18.04.2018 16:46

Нинова: По-голям абсурд от това - да не пускат хора с увреждания в НС, не съм чувала!

Видян 1770 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Пред парламента са представителите  на  хората с увреждания, които искат среща с депутатите от „БСП за България“. Ръководството, в лицето на партия ГЕРБ, към което се обърнахме изрично, не ги допуска в парламента, защото са облечени във фланелки, на които пише „Системата ни убива“. Това, на което сме свидетели, е абсурд“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. "За нас това е тежко погазване на демократични принципи и свободата на словото“, категорична е Нинова. По нейните думи равностойни и равноправни български граждани не могат да влязат в българския парламент, само защото си позволяват да протестират срещу система, която в момента е ГЕРБ. „Управляващите се позовават на някакви измислени текстове във вътрешните правила и дискриминират не кого да е, а хората с увреждания. Те стоят навън повече от половин час и не могат да влязат в, би трябвало, най-достъпната сграда - на Народното събрание“, подчерта председателят на БСП. Нинова допълни, че протестиращите са искали тази среща, за да обсъдят предложения за законодателни промени, които касаят хората с увреждания.  Тя уточни, че ръководството на ГЕРБ се позовава на правилника за вътрешния ред, в който пише: „продажбата и разпространението на информационни материали е забранено в сградата на парламента“. „Тези фланелки, които те носят, не могат да бъдат съблечени, за да влязат в сградата."- коментира лидерът на БСП.


Корнелия Нинова и народните представители от „БСП за България“ излязоха навън, за да се срещнат и поговорят с протестиращите. От своя страна, те благодариха на народните представители от левицата за вниманието и подчертаха, че те единствено са се отзовали на поканата, която е била изпратена но всички партии. „Парламентът е затворен за хората, които искат промяна“, коментираха протестиращите.


Депутатите от левицата обещаха да се запознаят с предложенията и да организират втора среща, за да ги обсъдят. Според тях има ирония в думите на Цветанов по време на откриването на сезона днес, който се похвали колко много хора са посетили парламента. „А точно днес- да затвори вратите пред хора с увреждания“, възмутиха се те. От БСП са категорични, че най-малкото, което трябва да направи Емил Христов, който замества Цвета Караянчева в момента, е да си подаде оставката. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,