Свързани новини

18.04.2018 16:31

Автомобилът на Иванчева е стоял отключен за подхвърляне

Видян 3160 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Автомобилът, в който във вторник е пътувала кметът на район Младост и заместничката й е бил служебен и се е ползвал от много хора, обясни адвокатът на зам.-кмета. Адвокат Савова разказа, че Петрова и Иванчева са били на среща с адвокат Върбан Върбанов, а служебният автомобил е бил паркиран на ул. Московска пред сградата на Столичната община. Колата не е била заключена.
В колата имало много кашони, които били пълни с боклуци. И как уцелиха и е бил изваден точно кашонът с парите. "Цялата акция бе прекалено показна, което е напълно излишно. Най-вероятно това ще се окаже много шум за нищо", допълни адвокатката. Тя сподели, че клиентката й ще съди държавата за нарушение на човешките права. Същото най-вероятно ще направи и Иванчева. Почти сигурно е че и двете ще спечелят делата и страната ни за пореден път ще бъде осъдена, по примера с бившия военен министър Николай Цонев и Борислав Гуцанов, които взеха от Евросъда по 100 000 лв.
 Припомняме, че Иванчева и заместничката и бяха арестувани след изключително зрелищна акция в центъра на София. Маскирани служители на новата Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобити имоти (КПКОНПИ), 34 полицай и общо 9 патрулки бяха използвани за арестуването на две жени. Над 9 часа и половина пък Иванчева и заместничката й бяха държани и разпитвани от органите на реда. Двете жени стояха с белезници на булеварда близо 4 часа преди да завали дъжд, след което бяха прибрани в Министерството на младежта и спорта.
Според информацията на КПКОНПИ Иванчева е взела подкуп от 70 000 евро, но впоследствие се оказа, че в колата й са намерени 56 000, тоест 14 000 липсват. Всичко това е противозаконно - против тайната на следствието и опорочава бъдещо дело. Разследващите споделиха, че разликата "била отишла при посредник". Това било само част от подкупа, който трябвало да получи Иванчева. Цялата сума възлизала на 250 000, за да издаде необходимото разрешително за строеж на български бизнесмен. Районните кметове обаче не издават такива документи и ако поръчителят е К. Домусчиев, както пишат медиите, той отлично го знае. КОНПИ също!


 Делото всъщност е опорочено и заради недопускането на адвокат 4 часа! "Този период е абсолютно достатъчен, за да бъдат изкривени доказателствата. Опитах да стигна до Иванчева, но ми казаха: Махай се оттук". Върбанов и колежката му се възмутиха, че защитата е конституционно право, което е било отнето на Иванчева.
Най-интересен е въпросът как бившият депутат от ГЕРБ, а сега активист на партията Антон Тодоров съвсем случайно е попаднал на местопрестъплението. Именно той първи оповести новината за зрелищния арест.
В същото време специализирана прокуратура ще повдигне обвинение на Иванчева и заместничката й за търговия с влияние. Досъдебното производство срещу нея било от месец февруари, а проверката - от декември, обясниха прокурорите. Инвеститор, българин, върнал се от чужбина, изнудван от Десислава Иванчева, се обърнал към разследващите. И така се "разплел чорапът".












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден