17.04.2018 15:04

ЦРЧР посреща директорите на националните агенции по програма Еразъм+

Видян 2092 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В периода 17 – 19 април 2018 г., в София Хотел Балкан, в гр. София, ще се проведе неформална среща на директорите на националните агенции по Програма Еразъм+ в сектор Младеж. Събитието се провежда в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС. Домакин на срещата ще бъде Център за развитие на човешките ресурси в качеството му на национална агенция по Програма Еразъм+ за България.


Официалната среща ще бъде открита на 17.04.2018 г., в 14.30 ч. от г-жа Татяна Калканова, Изпълнителен директор на ЦРЧР, г-н Петър Младенов, председател на работна група Младеж към Съвета на ЕС, както и г-н Робърт Франче, началник сектор Младеж в Главна дирекция „Образование, младеж, спорт и култура“ на ЕК, отговаряща за Програма Еразъм+.  


По време на срещата ще бъдат обсъдени възможностите пред Програма Еразъм+ след 2020 година. Сред основните теми, които ще се дискутират и които са от значение за определяне на бъдещия формат на Програмата, ще бъдат социалното включване,  споделените европейски ценности, предоставяне на възможности за участие в Програмата на по-голям брой потенциално заинтересовани европейски граждани.


В рамките на срещата ще бъде обсъждана и новата инициатива на ЕК Европейски корпус за солидарност. Европейският корпус за солидарност обединява младите хора с идеята да се изгради едно по-приобщаващо общество, като подкрепя хората в затруднено положение и търси отговор на предизвикателствата пред обществото. Той предлага на младите хора, които искат да помагат, да се учат и да се развиват, възможност да придобият вдъхновяващ и изпълнен с отговорност опит.


В началната си фаза, Европейският корпус за солидарност се финансира чрез 8 съществуващи програми на ЕС, сред които е и Еразъм+. Успоредно с това, след интензивни консултации с множество заинтересовани страни, на 30 май 2017 г. Европейската комисия предложи регламент за определяне на правната рамка на Европейския корпус за солидарност. Понастоящем предложението е в рамките на междуинституционални преговори. В рамките на българското председателство на Съвета на ЕС се очаква постигането на значим напредък по преговорите между Европейския парламент и Съвета на ЕС за обособяването на Европейския корпус за солидарност като самостоятелна програма с отделен бюджет от средата на 2018 г.


Към настоящия момент, организациите, които искат да участват в Европейският корпус за солидарност могат да кандидатстват за финансиране чрез една от осемте програми. Например, организация, която иска да направи транснационален проект за доброволческа дейност в рамките на корпуса, може да кандидатства към Националната агенция по програма Еразъм+ на страната, в която се намира проектът за Европейска доброволческа служба.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец