Свързани новини

16.04.2018 12:20

Цацаров: Няма напредък в разследването на бягствата от Софийския затвор

Видян 1167 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Не ми е известно до този момент МВР да е постигнало напредък в разследването на бягствата от Софийския затвор. Това каза пред журналисти в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров, предаде Фокус.


Той уточни, че по случая в прокуратурата се води разследване за опит за убийство и за бягство от места за лишаване от свобода. Според Сотир Цацаров случаите в София и в Пловдив са коренно различни.


„Не мисля, че от всичко това, което се случи в затвора в София, трябва да бъдем изненадани, рано или късно това щеше да се случи по ред причини”, каза още Цацаров. По думите му в продължение на близо 10 години думата съдебна реформа се повтаря непрекъснато, но никой не помисля за реформа в местата за лишаване от свобода. Самата реформа не е по-сложна от съдебната реформа.


 „От 2015 година досега са правени проверки от прокуратурата по отношение на сигурността и обезпечеността на местата за лишаване от свобода. Констатациите едва ли са нови и те са, че има места, където един надзирател отговоря за 49 лишени от свобода”, каза главният прокурор.


„Това е една неравномерност на съотношение между надзорно-охранителен състав и лишени от свобода”, каза Цацаров. По думите му самият надзирателски труд е изключително ниско заплатен и затова протестите на надзирателите са били повече от основателни.


„Нископлатеният им труд е предпоставка за огромно текучество там, за много незаети места и за корупционни практики. Местата за лишени от свобода отдавна са извън всякакви нормални стандарти за сигурност”, каза още главният прокурор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп