Свързани новини

16.04.2018 09:28

Версията за трагедията на АМ Тракия издиша

Видян 2883 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основната версия за трагичния инцидент, при който в петък  загинаха шестима души на автомагистрала Тракия изглежда изключително нелогична. Според разследващите лекият автомобил е изблъскал автобуса в канавката на аутобана. Трябва да се отбележи фактът, че автобусът е изключително тежък, а леката кола тежи едва един тон и няма как да го избута.


Бившият следовател по разследване на катастрофи Георги Илиев допусна, че задните гуми на катастрофиралия автобус са минали върху предното дясно колело на лекия автомобил, който се е ударил в автобуса.


Ако  имаше само съприкосновение, в никакъв случай автобусът нямаше да бъде изместен в канавката, категоричен е следователят.


Автобусът се е движeл в своето платно, с разрешена скорост. Той е тежък, а колата е около 1 тон, така че лекият автомобил не би могъл да го изтласка, отбеляза Илиев пред бТВ.


В същото време стана ясно, че 29-годишната шофьорка на автомбила е обвинена от Софийската окръжна прокуратура. На нея ще се търси отговорност за причиняване на смъртта на шестима души. Очаква се днес обвинението да поиска постоянен арест. Преди 2 години тя е била заловена да шофира пияна, след което книжката и е била отнета.


Шофьорът на автобуса, собственост на скандално известната фирма Юнион Ивкони – Веселин Георгиев също е бил глобяван от органите на реда на няколко пъти.


Освен това, на въпросното място, на което е станал инцидентът на магистралата не е имало мантинела. При наличие на такава катастрофата е можела да бъде предотвратена.


Това не е първият инцидент с превозно средство на тази фирма. Припомняме, че в края на октомври миналата година транспортният министър Ивайло Московски разпореди незабавна комплексна проверка на Юнион Ивкони, след като пътнически автобус на компянията, извършващ превоз на пътници по линията София – Слънчев Бряг, се преобърна в канавка край Ямбол пак на магистрала Тракия. Тогава пострадаха 17 пътници. След края на разследването стана ясно, че органите на реда са намерили в обърнатия автобус стар тахографски лист, който на всичкото отгоре е на името на друго лице.  След инцидента шофьора на превозното средство мистериозно изчезна.


 Трябва да отбележим и факта, че фирмата Юнион Ивкони и нейните шофьори са санкционирани от транспортното министерство 28 пъти през 2017 година. Собственик на фирмата е бившият от няколко месеца депутат от ГЕРБ Ивайло Константинов, ( дори името фирмата носи първите негови букви от името Ивкони – ИВ. КОН.). Въпросният Константинов бе член на парламентарната комисия по транспорта. Тя, от своя страна, пряко контролира транспортния министър Ивайло Московски, които пък чрез Изпълнителната агенция Автомобилна администрация(бившето ДАИ) контролира транспортната фирма.


След петъчния трагичен инцидент прокуратурата ще прави поредна проверка на скандалната фирма.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци