Свързани новини

14.04.2018 09:27

Пентагонът: Ударите в Сирия са силно послание до Асад

Видян 2112 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският министър на отбраната Джим Матис определи ударите по многобройните цели в Сирия като "по-тежки" от тези през 2017 г., но заяви, че в момента не са планирани нови изстрели, предаде RT.


"Смятам, че изпращаме много силно послание", каза Матис по време на пресконференция в Пентагона и добави, че вероятно ще има и други атаки срещу правителството на Башар Асад, ако той реши да използва отново химически оръжия в бъдеще. По думите му атаката цели да "унищожи разработването и производствените възможности на сирийския режим за химически вещества."

САЩ описват целите като център за научни изследвания в Дамаск и "две химически складови помещения", намиращи се близко едно до друго в Хомс.

"Бяхме много точни и пропорционални, но в същото време беше тежка атака", заяви Матис. По думите му количеството на
използваното оръжие е двойно в сравнение с това от април 2017 г.

Матис добави, че САЩ са "направили големи усилия, за да избегнат цивилни и чуждестранни жертви", докато председателят на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Джоузеф Дънфорд заяви, че Пентагонът "конкретно идентифицира цели" за "смекчаване на риска от руско участие".

Дънфорд заяви, че е използван "нормален канал за избягване на конфликт във въздушното пространство" с Москва, но че САЩ не са "координирали цели" с нея.

Генералът заяви, че американските ракети са срещнали "активност" във въздуха, но потвърдиха, че не са понесли никакви загуби.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.