Свързани новини

13.04.2018 15:47

САЩ и Русия могат да се разберат с 1 телефонен разговор, смята Захарова

Видян 3477 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„САЩ и Русия могат да намерят пътя за излизане от мъртвата хватка в Сирия, ако си говорят, стига 1 телефонен разговор”, заяви говорителят на руското Външно министерство Мария Захарова. „Но, ако САЩ атакува, Москва ще застане зад народа си”, добави тя в интервю за британската Sky News.


„Вашингтон не бива да позволява напрежението около Сирия да се превърне в спирала на директна конфронтация”, отсича говорителят на Лавров. „Живеем в 2018 г. и имаме всички тези начини на комуникация, даже и Туитър, така че е лесно да разрешаваме проблемите, като просто изпращаме послания. И мисля, че този казус именно така трябва да бъде решен. Чрез комуникация, не чрез сила!”, категорична е Захарова. Попитана дали Москва стои зад коментара на посланика в Ливан Засипкин, който даде изявление, че ще бъдат атакувани не само изстреляни по Сирия ракети, но и местата, откъдето са изстреляни, тя каза, че руснаците не оставят своите: „Ние просто ще направим всичко, за да защитим своите хора на място, на земята и това е очевидно”. Пред Sky тя отхвърли паралелите с Карибската криза от 1962, когато светът беше изправен на прага на ядрена война. Според нея времената са се променили: „Още веднъж припомням, че се намираме в 2018 г., а не в средата на миналия век.  19 минути пък напомня, че година след тогавашната Криза около Куба и разполагането на руски ракети там в отговор на разпологането на американски в Турция – две държави в „мекия корем” на великите сили, американският президент Кенеди е отстранен от поста си с убийство, а руският генсек Хрушчов пада от своята позиция вследствие на дворцов безкръвен преврат и е пенсиониран.



„Русия не търси сблъсък и конфронтация, а само се бори срещу тероризма”, казва Захарова. Тя иронично коментира финала на последния исторически туит на Тръмп, че никой не казва едно Благодаря на Америка за Сирия: „Мисля ,че хората в Ирак все още са благодарни на САЩ за онова, което направиха и продължават да правят в държавата им, така че да се надяваме Сирия да има по-добро бъдеще”. И още: „Ние нямаме нужда да ни благодарят за онова, което правим на местна почва, а искаме сътрудничество. Говорим за едно и също с американците, но явно с малко по-различни думи”. Захарова припомни, че предложението от октомври 2015 г. на Путин пред ООН за обща борба с ислямския тероризъм „още е на масата”.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева