Свързани новини

13.04.2018 10:11

Симеонов: Предлагаме либерализация за пушенето. Пуши се и в парламента!

Видян 3035 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не разбираме защо да се ограничава тютюнопушенето в ресторанти. Никой не спазва пълната забрана. Пуши се и в парламента! Не мога да разбера защо се правят закони, които не се спазват. Законът трябва да отговаря на нормативите, но и на реалните нужди на обществото. Пушачите трябва да имат право да пушат в определени места. НФСБ предлага промени в законопроекта за здравето, които да разрешат отново тютюнопушеното на определени места. Това съобщи в „Денят започва” на БНТ вицепремиерът Валери Симеонов.

Симеонов даде пример с Австрия, където управляващите върнаха наскоро по-либералния режим.

„Аз съм озверял противник на тютюнопушенето. Ето сега ще ме намразят 240 човека, но казвам, че се пуши в парламента. Има двуличие, не мога да разбера защо се създават закони, които не се спазват и се нарушават на всяка крачка. Разходете се по бул. „Витоша“ и влезте в едно заведение. Основно в София се нарушава този закон, в провинцията не чак толкова. Виждам голямата разлика от прилагането на законите в столицата и в провинцията“, посочи той.

„Голяма част от българите са пушачи, колкото и да не ми харесва, тези хора имат право да пушат в обособени помещения, без да пречат на другите да имат възможност да пушат, особено в заведенията за хранене, за настаняване, на гарите, защото в цяла Европа е така“, заяви вицепремиерът. „Нашата кауза е да сме полезни на бизнеса”, каза Симеонов.

Той анонсира промени и в други закони, които да бъдат разгледани преди летния сезон и преди края на парламентарната сесия.
Един от тях е законът за шума, другият е за т. нар. апартхотели.

„Пак ще има съпротива и бурни реакции след предаването, но вече трябва да въведем ред и държавата да си прибира данъците”, каза Симеонов.
„Има над 100 000 апартаменти на чужди граждани, които ги преотдават и не се плаща нищо – нито ДДС, нито курортна такса, нищо. Предвиждаме такси за апарт хотелите. Те са по-ниски за вътрешните курорти и населени места”.

Проектозаконът за шума е публикуван за обществено обсъждане, съобщи Симеонов. Досега имало само една негативна реакция от една асоциация, около която по думите му били хора около Радо Слънцето, Маджовци и др.

В студиото на БНТ вицепремиерът показа снимки от строежи по Черноморието, където отново се излива бетон върху плажните ивици. „Концесионерите вече се подготвят, което значи, че миналото лято не сме си свършили работата. Безобразията продължават. Всички тарикати си мислят, че като


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!