Свързани новини

12.04.2018 14:38

Екипът за управленска алтернатива на Демократична България

Видян 1328 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Представители на всяка от партиите в коалицията "Демократична България" - ДСБ, "Да, България" и "Зелените", политически и граждански фигури - това е съставът на експертния екип за управленска алтернатива.


Правосъдие - Христо Иванов - юрист, председател на „Да, България!“, министър на правосъдието (2014-2015 г.).


Вътрешни работи и служби за сигурност- Атанас Атанасов - председател на "Демократи за силна България", юрист.


Финанси  - Георги Ганев - икономист, програмен директор по икономически въпроси в Центъра за либерални изследвания в София, преподавател в Софийския университет.


Образование и наука - Георги Няголов - работи за равен достъп до истинско образование, съсредоточено върху адекватна професионална реализация, но и върху нагласи и ценности за осъзнат, активен и отговорен живот.


Децентрализация, регионална политика и транспорт - Йордан Иванов - председател на ДСБ-Пловдив, председател на национален клуб „България на регионите“, юрист.


Кохезия и еврофондове - Радан Кънев - зам.-председател на ДСБ, юрист.


Туризъм - Любомир Попйорданов - юрист, с 28-годишен опит на предприемач в туризма и спорта, журналист на свободна практика, артист и филантроп. Основател и дългогодишен председател на Българската асоциация за алтернативен туризъм.


Социална политика - Цецка Бачкова - зам.-председател на ДСБ, доктор по политическите науки от Университета в Хале, учредител на Националния клуб на жените към ДСБ.


Пенсионна реформа и пазар на труда - Владислав Панев - предприемач, от 2006 година управлява компании в областта на финансите и недвижимите имоти. Лицензиран инвестиционен консултант и професионален инвеститор. С множество публикации на икономическа тематика в български и чуждестранни медии. Съпредседател на ПП „Зелените“ от 2016 година.


Външни работи и европейска политика - Стефан Тафров - зам.-министър на външните работи в правителствата на Филип Димитров и на Иван Костов, посланик на България в Италия, Великобритания и Франция и два пъти в ООН-Ню Йорк.


Младежки политики и спорт - Мануела Малеева.


Икономика и енергийна независимост - Мартин Димитров - икономист, активен законодател, основател на Групата за натиск.


Екология и устойчиво управление на природните ресурси - Борислав Сандов - съпредседател на ПП „Зелените“. Един от организаторите на граждански кампании и протести за опазване на околната среда и демокрацията в България.


Реформа на държавната администрация - Петър Славов - юрист и икономист, адвокат, завършил СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС, European Business School-London, Regents University.


Дигитална трансформация - Божидар Божанов - софтуерен инженер с над 10 години опит в големи световни компании и експерт по електронно управление.


Култура  - Александър Кьосев - преподавател по история на модерната европейска култура, Софийски университет.


Отбрана - Велизар Шаламанов - доцент по кибернетика в БАН, бивш министър (2014) и заместник-министър (1998-2001) на отбраната, директор в НАТО от 2009 до 2017 година.


Земеделие и храни - Албена Борисова - специалист по агроекология и биологично производство. Председател на една от най-старите НПО в България – Фондация за околна среда и земеделие.


Здравеопазване - доц. д-р Христо Хинков - лекар, психиатър.


Малък и среден бизнес и ограничаване на административната тежест - Емил Георгиев - адвокат и университетски преподавател. Работи на пресечната точка между технологиите, маркетинга и правото в собствената си кантора.


Интелигентен растеж, инвестиции и конкурентност - Калина Цонева - мениджър „Бизнес системи" с разнообразен опит в изграждането на корпоративни софтуерни решения.


Гори и защитени територии - Тома Белев - магистър по горско стопанство - опазване на природната среда. 17 години е  работил в системата на държавната горска администрация и отговаря за защитените територии и Природен парк "Витоша". Автор в няколко плана за управление на защитени територии. Председател на Асоциацията на парковете в България.


Политики за българите зад граница - Антоанета Цонева - експерт по изборен процес, застъпник за избирателните права на българите зад граница, съучредител на Института за развитие на публичната среда, омбудсман на София (2001-2004).


Източник: Клуб Z



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на