Свързани новини

12.04.2018 10:44

Руска полиция пази в Дума

Видян 1268 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сирийската армия освободи Дума, намиращ се досега под контрола на групировката Джаиш ал ислам. Сега правителствените сили контролират цяла Източна Гута. Това съобщи пред журналисти началникът на руския Център за помиряване на враждуващите страни в Сирия генерал-майор Юрий Евтушенко.


"Днес се случи знаково за историята на Сирия събитие", каза Евтушенко и допълни, че издигането на сирийския държавен флаг в Дума е ознаменувало поемането на контрола над населеното място и следователно над цяла Източна Гута.


От днес в Дума са разположени подразделения на военната полиция на Руската федерация. Те са гарант за спазването на правовия ред в града, се казва в съобщението на министерството на отбраната на Русия. Добавя се, че обстановката в Дума се нормализира.


Британските военновъздушни сили се намират в бойна готовност за нанасяне на възможен удар по Сирия след предполагаемата химическа атака срещу град Дума на 7 април, съобщи вестник Таймс, като се позова на правителствен източник в Обединеното кралство. "Имаме самолети (в кипърската база на британските военновъздушни сили) Акротири", каза източникът. "Готови сме".


Премиерът Тереза Мей заяви, че е готова да даде зелена светлина за участието на Великобритания във военни действия срещу Сирия.


Американският президент Доналд Тръмп от своя страна все още не е изложил конкретни времеви рамки за военни действия в Сирия въпреки съобщението му в Туитър, че умни ракети "идват" и обръщението в него към Русия "да се готви".


От Белия дом заявиха, че Тръмп разполага с набор от опции, не само военни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.