Свързани новини

11.04.2018 14:30

Тръмп: Готви се Русия, ракетите ни идват готини, нови и умни

Видян 2982 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Русия се кълне, че ще свали всяка и всички ракети, изстреляни по Сирия. Готви се, Русия, защото те идват готини, нови и умни! Не трябваше да бъдеш партньор с газоубиващо животно, което убива народа си и се радва!”, туитна американският президент Тръмп.
Това стана, след като в сряда срещу четвъртък Съветът за сигурност на ООН блокира и американската, и руската, а също и шведската, подкрепена от Русия резолюция за изпращане на мисия, която да разследва имало ли е химатака в Дума. Дебатите се разиграха, след като спецпратеникът на ООН Стафан де Мистура подготви доклад, че няма доказателства за атака. След като показа болницата в града и доказа писмено, че няма никакви жертви, тъй като не е имало обгазяване, правителството на Сирия покани международни наблюдатели да се убедят на място. Тя декларира още веднъж, че в деня на предполагаемата атака градът Дума вече е бил освободен от контрола на терористите от Ал Нусра – сирийката Ал Кайда, която държеше част от хората там като щит за бойците си. Напомняме, че осигуреният от Сирия коридор, по който местните можеха да напуснат, беше непрекъснато обстрелван от ислямистите, за да не успеят гражданите да се спасят от тях.



Въпреки всичко това, американският представител в ООН г-жа Ники Хейли заяви, че и с позволение, и без позволение на ООН, а то се изисква от международното право, САЩ ще обстрелят суверенната арабска република. Руският представител Небензя  определи това като „шантаж” и като „наглост, която досега никой друг не си е позволявал”. От корпуса на Москва в Сирия, който е там по покана на законното правителство, както изисква международното право, заявиха, че ще бъде отговорено на всяка атака. От НАТО зам.-генералният секретар Роуз Гьотемьолер обяви, че „категорично искаме да избегнем конфронтация с Русия”.

Вместо Путин, Мария Захарова - говорител на външното министерство на Русия, отговори на Тръмп: "Умните ви ракети трябва да летят към терористите, не към сирийското законно правителство, което от години се бори срещу международния тероризъм на своя територия". Москва пита също "дали целта на атаките от САЩ няма да бъде унищожаване на доказателствата, че в Дума не е имало химическа атака?".






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но