Свързани новини

10.04.2018 14:54

Търговската война е химиотерапия за настинка, отсече Джак Ма

Видян 2437 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световна рецесия е най-прогнозираният изход от засилването на взаимните мерки и заплахи за санкции между САЩ и Китай. Двете страни вече си нанасят удари за около 160 млрд.долара годишно. Първо САЩ вдигнаха 10 пъти митата за китайски метали, след това КНР пък удари директните избиратели на Тръмп, от бедните фермерски щати, като наложи по-високи мита за селскостопанска продукция. Вашингтон, който още по-рано затвори пазара си за телеком гиганта Хуауей, насила го амбицира и го превърна в комуникационна компания номер 1 в света, лидер в 5G и първата в историята в който и да било бизнес, която го е постигнала, бидейки извън американския пазар. САЩ удари още китайски стоки за вече 100 млрд. годишно при свой отрицателен баланс от над 500 млрд.дол. в търговията с КНР за миналата година. Пекин наложи стоп на вноса на коли и други стоки от САЩ за 60 млрд. Обмисля ужасяващо Америка закриване на пазара си за електронни устройства и програмни продукти от САЩ, което породи шок и ужас в сектора, тъй като Китай е най-големият пазар за тях и е единственият, където бизнесът буквално се удвоява за 1-2 години.


Както коментира милиардерът Джак Ма, бос на Алибаба: „Тази търговска война е като да лекуваш настинка с химиотерапия”. Той обаче трябва да бъде благодарен на Тръмп от друга страна, тъй като неговият гигант ще бъде големият печеливш от битката на US президента с конкурента му и шеф на Амазон Джеф Безос – най-богатия човек в света, като част от скандала с парите за лобиране, давани от големите американски корпорации за осигуряване на свои хора в щатските и федералните органи на властта.


На целия този фон, лидерите на Германия и Русия Ангела Меркел и Владимир Путин приветстваха пускането на взаимния си проект Северен поток 2, който ще осигури много по-голямо количество газ за немците и околните им държави при двойно по-ниска цена на доставка, заради заобикалянето на Украйна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.