Свързани новини

10.04.2018 13:04

Няма да намерят избягалите затворници, рече екссекретар на МВР

Видян 1497 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият секретар на МВР и експерт по сигурността Николай Радулов сподели, че избягалите миналия вторник затворници няма да бъдат заловени.


"Трудно ще бъде хванат по начина, по който се издирват. Ако не бъде хванат по горещи следи, то те ще бъдат намерени случайно. Надявам се да не е след престъпление с човешка жертва", завърши пред бТВ бившият секретар на МВР.


В същото време вътрешното ни министерство вече цяла седмица няма представа къде са избягалите Владимир Пелов и Радослав Колев. От полицията обаче продължават да призовават гражданите да не ги приближават, а само да подават сигнали, ако ги видят. Пелов е осъден за въоръжен грабеж, отвличане и опит за убийство на полицай, а Колев - за убийство.


Двамата може и да са минали през границата, стана ясно от думите на вътрешния министър. Той даде да се разбере, че не би се учудил, ако е така, защото двамата вече са успели да се измъкнат от затвора. В същото време обаче той увери, че границите се пазели добре. Председателят на правната комисия Данаил Кирилов пък не видя нищо нередно в бягството на двамата затворници и сравни делото им с това на героя на Александър Дюма – Граф Монте Кристо, който според него е живял реално. Депутати считат сравнението с романа на Дюма за историческо доказателство, че и по света не е по-добре, отколкото у нас.


В същото време затворник разказа пред Нова как точно е станало бягството. Той сподели историята си по телефон, с който не би трябвало да разполага в затвора. Очевидецът на бягството описа потресаваща картина на корупция в затвора, където всичко може да се вкара, а след това да не се намери, защото дори проверките били фалшиви.


"Отвориха си вратата. Заплашиха с пистолет този, който е на втори пост. Той го отваря с бутон, защото умира от страх. Те са страхливи! И го видях Пелов как тичаше, вече на бариерата, и му правеше на Ради с ръка знак по-бързо да минава. Полицаите викаха: "Какво, какво става?" Те изобщо не знаеха какво става! И просто им виждах гърбовете. И излетя дежурният офицер с още 7-8 човека, но то всичко беше приключено. Пред 11 човека става това нещо", разказа затворникът. Той допълни, че пистолет в затвора не може да се вкара без участието на вътрешен човек, и обясни, че срещу подходяща сума затворник можел да се сдобие и с гранотомет.


"Стреляха по постовия и аз се развиках защо стрелят по човека. Исках други хора да реагират, да видят. В страха си почти нищо не видях. Казаха ми да се махам. От уплаха нищо не видях", заяви чистачката, която е единственият човек, направил реален опит да спре бегълците.


За последните 5 г. от затворническите общежития и затворите са избягали общо 55 души, съобщи Дневник. Петима от тях все още не са намерени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на