Свързани новини

09.04.2018 09:04

Ракети удриха сирийска военна база, има загинали

Видян 2500 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Няколко ракети са поразили тази сутрин сирийската военна авиобаза Т-4, известна още и под името Тияс в провинция Хомс. Световните агенции смятат, че става дума за атака от страна на Съединените щати. Американски официални лица отрекоха това. Сирийската държавна агенция SANA съобщи, позовавайки се на военен източник, че има загинали и ранени военнослужещи. Според нея системите за противовъздушна отбрана са свалили осем ракети, идващи откъм Ливан. ПВО продължава да води заградителен огън по въздушни цели.


 Почти точно преди една година, на 7 април 2017 г., САЩ удариха авиокомпанията Shayrat Airbase на Сирия, като изстреляха 59 ракети Томахоук от Средиземно море. Тогава Вашингтон оправдава атаката като необходим отговор в следствие на съобщения за смъртоносна химическа атака в провинция Идлиб, без да чака каквото и да било разследване за инцидента. Сега Дамаск е изправен пред нови обвинения в химическа атака срещу цивилни граждани в Дума, идващи от спорната група на Белите каски, която винаги е на преден план при отразяването на сирийския конфликт от западните медии.


Междувременно Дамаск отхвърли обвиненията, а руското външно министерство определи последните известия като друг пример за "непрекъсната серия от фалшиви новини за използването на химически агенти от правителствените сили".

Пред RT Шрирам Чаулия, професор в Индийското училище за международни отношения Джиндал, отбеляза, че този път атаката изглежда "като ракетна атака от САЩ или Франция", извършена в отговор на неотдавнашния предполагаем химически инцидент в Дума.

Въпреки това, ако израелците стоят зад докладваната атака, това ще означава, че Тел Авив вече е "вмъкнат в сърцевината на сирийския конфликт." Израелското участие в сирийската война се задълбочава, което буди " загриженост ", каза Чаулия. Той също така подчерта, че атаката срещу военното съединение в Хомс се е състояла, след като американският президент Доналд Тръмп обяви изтеглянето си от Сирия, като добави, че тази поредица от събития "връща САЩ отново".

Междувременно, гневът на Доналд Тръм се съсредоточи върху Дамаск и сирийския президент Башар Асад, когото американският президент нарече "животно". Американският лидер също се противопостави на Иран и Русия, че подкрепят Асад, казвайки, че последната химическа атака ще има "голяма цена".

Тръмп вече проведе разговори с френския си колега Емануел Макрон, след което двамата лидери решиха да образуват единен фронт срещу Русия на предстоящите заседания на Съвета за сигурност на ООН, планирани за понеделник. Макрон вече посочи, че Франция може да обмисли едностранни действия, включително военни действия, ако се докаже използването на химически оръжия в Сирия отново.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв