Свързани новини

07.04.2018 11:24

Над 1 млн. лева са депутатските пътувания до избирателните райони за година

Видян 2449 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  За пътувания до избирателните си райони депутатите са похарчили над 1 милион лева последната една година.


Това показва официалната справка на 44-я парламент, съобщи Нова телевизия. Народните представители са пътували както у нас, така и в чужбина. Над 300 000 лева са парите, получени за дневни разходи и близо 700 000 - за пътни. Освен че пътуват, депутатите и говорят.


Първенци са председателите на правната и бюджетната комисия. Данаил Кирилов се отчита с 572 изказвания, а Менда Стоянова - с 425. И тази година обаче има депутати, които просто присъстват или фигурират в списъците.


Сред тях са Албена Найденова от ВОЛЯ, Делян Пеевски от ДПС, Елена Аксиева - най-новият народен представител  от ВОЛЯ и Радослава Чеканска от ГЕРБ. Равносметката показва, че основно думата са взимали депутатите от ГЕРБ и БСП. Сред първенците се нарежда и председателят на здравната комисия Даниела Дариткова. В другата крайност попадат народни представители от  ГЕРБ, ВОЛЯ и ДПС.


Дори и с опит, артистите и журналистите от 44-я парламент не са били твърде активни, според данните на Народното събрание. Нона Йотова, например, се е изказвала пет пъти.


„Тази фалшива активност няма никакъв смисъл. Според мен народните представители като мен са избрани, защото са капацитети по дадена тема. Аз не мога да бъда капацитет по здравеопазване, това не е моята професия. Музикант съм, аз мога да коментирам култура”, заяви Йотова.


За 12 месеца народните представители са изминали над 1 милион километра само със служебните си автомобили. Патриотът Искрен Веселинов, например, е отчел близо 50 000 километра до избирателния си район в Русе.


„Едва ли мога да измина и 100 метра, без да ме спрат хората. Аз държа на това и нямам чувство за вина, че пътувам непрекъснато”, заяви Веселинов.


Народните избраници могат да се похвалят и с активна дейност извън пределите на страната, основно в Европа. Част от депутатите са пътували до Съединените щати и Русия, а Джевдет Чакъров от ДПС е пътувал по служба чак до Кот д' Ивоар.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и