Свързани новини

05.04.2018 10:24

Британското МВнР изтри свой пост, че отровата е от Русия

Видян 1920 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Външното министерство на Великобритания изтри свое съобщение в Туитър от 22 март, в което твърди, че използваният срещу Сергей и Юлия Скрипал химически агент е произведен в Русия, пише Гардиън.  Руското посолството в Лондон публикува поста на Форин офис, като попита защо сега той е изтрит.


Министерството поясни в социалната мрежа, че не е предало точно коментара на посланика на Великобритания в Русия по време на брифинг в Москва и следователно го трие. Както стана ясно във вторник от лабораторията обявиха, че няма доказателства, че атаката е руска.


Във видео от брифинга се чуват ясно думите на посланика Лори Бристоу, според когото "няма съмнение, че Новичокът е произведен в Русия от руската държава". Форин офис сега публикува съобщение на лабораторията, в което се казва, че лабораторията не може да потвърди източника на веществото.


 Лидерът на Лейбъристката партия на Великобритания Джереми Корбин също заяви, че външният министър Борис Джонсън е сгафил, след като коментарите му за Портън даун не са подкрепени с доказателства.


"Изглежда, че Борис Джонсън напълно е преувеличил информацията, която е получил и каза на света по категоричен начин какво смята, че се е случило. И това не е подкрепено от доказателствата, които той има от Портън даун", поясни той.


Междувременно, Москва попита защо Лондон мълчи за мълчи за домашните животни на Скрипал.


"Разполагаме с надеждни сведения, че семейство Скрипал са имали домашни животни. Къде са тези животни сега? Какво е състоянието им? Защо британската страна е премълчала този факт? Става дума за живи организми и ако в къщата е имало токсични вещества, тези живи организми трябва да са пострадали", заяви говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова на седмичната си пресконференция.


По думите й това е в пряка връзка със случая, като се има предвид, че няколко версии за отравянето го свързват с къщата, където е живеело семейството. Племенницата на Сергей Скрипал, заяви, че семейството е имало морски свинчета и котки, но не е ясно какво става с тях.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.