Свързани новини

04.04.2018 09:32

Избягалите рецидивисти са обявени и за международно издирване

Видян 1603 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Избягалите вчера двама рецидивисти от Софийския централен затвор са обявени и за международно издирване, каза в предаването Преди всички по Хоризонт главният секретар на МВР Младен Маринов.


„Предприети са всички действия. Провеждат се оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на местонахождението на избягалите и задържането им. Проверяваме и тази версия, тъй като една от целите на такова бягство, с такива големи присъди, е да напуснат пределите на страната. Незабавно след получаване на сигнала предприехме всички мерки, включително и усилване на охраната на граничните пунктове, така че се надяваме да са на територията на страната“.


Полицията работи и по установяването на начина, по който двамата мъже са получили оръжието, с което вчера заплашиха надзирателите и успяха да избягат, каза още комисар Маринов.


„Работим в посока да установим целия механизъм на бягството – с какъв автомобил, в каква посока са потеглили, но към момента не можем да съобщим информация, която да е изцяло проверена. В хода на разследването ще се работи и в посока да се изясни по какъв начин са се сдобили с оръжието, защото това е основното нещо, което им е дало предимство пред охраната. В никакъв случай това не може да стане без логистика и отвън“.


Двамата затворници Владимир Пелов и Радослав Колев са тежко въоръжени и агресивни. От МВР предупредиха хората да бъдат изключително внимателни.


Полицията в София преследва през изминалата нощ двама мъже с джип, които не спряха за полицейска проверка. Гонката е станала в района на Околовръстното шосе. При опита си да избягат мъжете са изоставили автомобила си и са продължили пеша. Заради издирването им в района на Околовръстното шосе и село Мрамор имаше засилено полицейско присъствие. Случаят няма нищо общо с издирването на избягалите затворници вчера следобед.


„Водачът си е правоспособен, не е извършил някакво нарушение, но така или иначе решават да избегнат проверката на полицията. Вследствие на заградителните мероприятия са задържани и в момента работим с тях, но нямат нищо общо със случая, за който говорим“, поясни главен комисар Маринов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.