Свързани новини

03.04.2018 16:24

Ерменков към Горанов: Не се ли притеснихте, че потенциален купувач на ЧЕЗ не отговаря на критериите

Видян 1226 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Стана ясно, че от месец юни  2017 г. службите са писали доклади по отношение на предстоящата приватизация на ЧЕЗ.  Тези доклади са изпращани до министерство на енергетиката и Съвета по сигурност към Министерския съвет“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Таско Ерменков на заседание на Временната комисия за ЧЕЗ в НС. Той добави, че  в тях е било описано- кои са кандидатите за купувачи и друга важна информация. „Надявам се, че премиерът чете тези доклади. Когато е излязло името на потенциалните купувачи, не се ли притеснихте, че една фирма, която не отговаря на 1% от първоначалните критерии е заложена като печеливш. Защо нямаше реакция на правителството, а изчакахте обществената реакция и се опитвате да внушите, че това е разиграване с политически дивиденти?“, попита Таско Ерменков.


 


Крум Зарков: Обсъждана ли е сделката с ЧЕЗ още преди да е ясно, че има купувач и кой е той


 „Че „Инерком“ е избран за купувач, официално се разбра в края на февруари. След това правителството реагира и няколко пъти смени позицията си“. Това каза зам.-председателят на  ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков. Той припомни, че в края на януари, на официално посещение в България бе чешкият премиер Андрей Бабиш, от пресата тогава се вижда,че един от въпросите, които двамата премиери ще обсъждат е сделката с ЧЕЗ. „Малко по-рано в чешката преса се появи информация, че тази среща се чака, за да се продължи сделката. Обсъждана ли е на най-високо ниво тази сделка, още преди да стане ясно, дали има купувач и кой е той“, попита Зарков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог