Свързани новини

03.04.2018 16:24

Цацаров не е чувал за обвинения за три убийства Н.Молчан

Видян 2827 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че не знае за лицето Никола Молчан, разследвано за три убийства, който бе част от делегацията на Инерком България с мандат от правителството на Борисов, която беше в Прага на преговори с ЧЕЗ. Все пак обвинител номер едно посочи пред депутатите от временната комисия за ЧЕЗ, че съответната проверка ще бъде извършена, като така отговори на въпроса на Крум Зарков от БСП.


Припомняме, че когато Гинка Върбакова отиде да води разговори с ръководството на чешката компания дали може българската държава да влезе в сделката, Молчан е бил преводач на българите, но не е бил официален член на екипа на Върбакова, потвърди по-рано говорителят на ЧЕЗ Алис Хоракова.


Както 19’ писа Никола Молчан е човек, разследван за три убийства. Първото е от 1998 година и е за убийството на тогавашната приятелка на Молчан, която е българка. Второто е в началото на XXI век, когато е убит бащата на Молчан. Третото е за убийството на сътрудника на Молчан – Либор Мировски, което е извършено преди 10 години в България. Мировски е намерен с 4 куршума в гърба на място, намиращо се между софийските села Бистрица и Железница, а обстоятелствата около ролята на Молчан си остават подозрителни – например това, че българската и чешката полиция са разследвали дали той нарочно не е пратил мобилния телефон на Мировски с куриерска пратка в Чехия, за да изглежда сякаш съдружникът му е напуснал България.


 Интересна връзка относно Молчан представиха от чешката медия Лидове новини, която е собственост на чешкия премиер Андрей Бабиш . Връзката Мая Христова, близа на премиера според съдия В. Янева, собственик и на фирмата ММ Груп, в чиято сграда намира в същата сграда на Околовръстно шосе 3 е и офисът на Инерком България. Молчан е финансов директор във фирма на Христова - MM Global s.r.o. Тази фирма е регистрирана в Прага на 21 септември 2017 година – точно преди да почнат преговорите между ЧЕЗ и Инерком България. А офисите на ММ Груп са претърсвани доста преди това във връзка с разследване за пране на пари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци