Свързани новини

28.03.2018 16:16

Кметът и шефът на пожарната със спешна проверка на молове и културни центрове

Видян 2192 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на София и шефът на пожарната предприеха спешни проверки на търговски, спортни и културни центрове в столицата за обезопасяването и аварийната защита. Огнеборците първи са реагирали по отношение на моловете, а общината е добавила към тях и искане за тестове и на залите, събиращи много хора на масови мероприятия. Идеята е превенция и, ако има проблеми на места, те да бъдат решавани веднага. Повод за скоростната акция стана инцидентът в Русия, при който в мола Зимна вишна в Кемерово изгоряха 67 души, много от които деца, а още 10 са в тежко състояние.


Това става в навечерието на насроченото от седмици именно за в четвъртък специално заседание на Столичния общински съвет, посветено на сигурността в милионния град. То се свиква от кмета на София. Ще се включат всички отговорни фактори по проблематиката: шефовете на пожарната, на РДВР и другите властови структури. Напомняме, че във вторник във Военната академия беше направена симулация с участието на всички държавни и общински служби в случаи на силно земетресение или химическа атака.


За съжаление, през последните дни зачестиха случаите на агресия в столицата: заливане с киселина, убийство на бизнесмен, наръгване с нож в градския транспорт и др. само в понеделник и вторник.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби