Свързани новини

28.03.2018 09:29

Ким Чен Ун и Си Цзинпин се срещнаха в Пекин

Видян 1110 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китайските власти са предупредили Южна Корея за посещението на севернокорейския лидер Ким Чен Ун в Пекин от 25 до 28 март. Държавният департамент на САЩ също е знаел за пътуването. Информацията е от официални лица, пише БГНЕС, която се позовава на АФП и ТАСС.


Още в четвъртък членът на Политбюро на Китайската народна република Ян Цзечи ще посети Южна Корея, за да информира официално властите в Сеул за резултатите от разговорите на Ким Чен Ун с китайския президент Си Цзинпин.


БГНЕС припомня, че в първите часове на сряда бе публикувана официална информация за това, че лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун се е срещнал в китайската столица Пекин с президента на Китай Си Цзинпин. Официалната визита се е състояла от 25 до 28 март.


Според президента на Китай Пекин ще съдейства за непрекъснатото укрепване на сътрудничеството с Пхенян заради мира и защитата на взаимните интереси на двете държави за целите на повишаване на благосъстоянието на двата народа, за укрепването на мира и стабилността в региона. "Трябва да отделим специално внимание на укрепването на контактите между представителите на младежта на Китай и КНДР, за да бъдат наследени съществуващите приятелски традиции", отбелязал Си Цзинпин.


Визитата на Ким Чен Ун е свидетелство за голямото значение, което лидерът на Северна Корея придава на развитието на отношенията с Китай. "Основите на традиционната дружба на Китай и КНДР бяха поставени и получиха по-нататъшно развитие благодарение на усилията на по-старите поколения от висшето ръководство на двете страни. Това е наше съвместно безценно достояние", заявил Си Цзинпин.


Китайският лидер подчертал, че Комунистическата партия на Китай и Трудовата партия на Корея имат голям принос за развитието на социализма. "Трябва да се стремим към това нашите съвместни отношения да получат още по-успешно развитие (...).


Това е единственият правилен избор и върху него няма да повлияят мимолетните промени", отбелязал той. На свой ред Ким Чен Ун заявил, че властите на Северна Корея неизменно отделят голямо внимание на засилването на междупартийните връзки с Китай. "Развитието на дружбата с Китай е нашият избор и нищо няма да го промени", подчертал лидерът на Северна Корея. Си Цзинпин е бил поканен да посети Северна Корея и поканата е приета.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата