Свързани новини

26.03.2018 15:08

Голямото чистене на София започна

Видян 1281 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Традиционната кампания на Столичната община за пролетно почистване на София започна на 26 март 2018 г. и  ще продължи до 28 април 2018 година под мотото Заедно да почистим София пролетно!.


Старт на кампанията дадоха децата от 74-то СУ Гоце Делчев и техните родители в район Връбница с фолклорна програма и  дейности по почистване, засаждане на дървета, възстановяване и боядисване на пейките в училищния двор.


Тази година кампанията ще протече на два етапа:


Първият етап е наречен: Заедно да почистим, да поддържаме и да пазим своя квартал от 26.03.2018 г. до  15.04.2018 г. Ще бъдат почистени  прилежащите територии към жилищни сгради и еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, затревяване на свободни общински площи и др., засаждане на растителност.


Вторият етап е: За по-чиста и зелена София от 16.04.2018 г. – 28.04.2018 г. През него ще се изпълнят дейности по озеленяване на училищни дворове, детски заведения, територии около паметници, затревяване на свободни общински места, засаждане на  дървета, нискостеблени храсти и цветя в градинки и паркове, възстановяване на пейки  и боядисване на същите; почистване на ел. табла от агитационни материали, рисуване от спонсори.


Ще бъдат почистени територии около манастири, крайградски места и  зони за отдих, затревяване на свободни площи, засаждане на дървета, нискостеблена растителност, цветя.


Създадена е организация за координиране дейността по пролетното почистване, като на телефона на оперативния център на Столичния инспекторат  987 55 55  и 93 77 566 в периода на кампанията (вкл. събота и неделя), гражданите ще могат да подават своите сигнали, предложения и др., за времето от 09.00 до 17.00 ч.


За кампанията по пролетното почистване ще бъдат  осигурени 50 000 чували и 20 000 чифта ръкавици.


Изпратени са  покани  до строителни и транспортни фирми  за включване в кампанията с транспортна и товарачна техника, която ще бъде насочена към районните администрации за почистване на  нерегламентираните сметища.


Създаден е сайт на кампанията (spring.inspectorat-so.org), който да даде повече информация за кампанията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни