Свързани новини

23.03.2018 13:37

Паралелна полиция ще доведе до разпад на държавата, смята говорителят на Цацаров

Видян 1698 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Създаването на паралелна полиция - ако по закон се даде право служители на частни търговски дружества да имат правомощия на полицейски органи, ще доведе до разпад на държавата.


Така аргументира позицията на главния прокурор Сотир Цацаров неговият говорител Румяна Арнаудова по повод Закона за частната охранителна дейност, съобщи 24 часа.


"Главният прокурор поиска Конституционният съд да обяви за противоконституционни само три разпоредби от този закон. Те касаят възможността на кметове да сключват договори за охрана на урбанизирани територии. В мотивите си той е посочил, че тези функции, които се предоставят по силата на закон на частни охранителни дружества, са функции на МС и МВР. Те по Конституция дължат предоставянето на услугата сигурност, затова не бива да се плащат допълнителни средства, за да бъдат защитавани хората", обясни Арнаудова. И допълни, че в искането си главният прокурор не оспорвал по принцип съществуването на частна охранителна дейност, от която всеки гражданин би могъл да се възползва.


По повод започнатата проверка на хора с доходи над 500 000 лв. Арнаудова съобщи, че с нея са ангажирани всички прокуратури в страната, извършват се проверки и от МВР и НАП, предстои анализ на материалите.


Относно постъпил сигнал за несъбрано ДДС говорителят на главния прокурор заяви, че той ще бъде разгледан и ще бъде възложена проверка.


На въпрос какво се случва с осъдените доживотници, които са на свобода, Арнаудова припомни, че вече се поддържа електронен регистър на бегълците от правосъдието.


Както 24 часа писа по-рано днес, говорителят на главния прокурор е в Бургас за отбелязването на 20-годишнината от създаването на Апелативната прокуратура.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне