Свързани новини

23.03.2018 11:43

АФИС: БСП изпреварва ГЕРБ зради ЧЕЗ

Видян 2136 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преднина за БСП пред ГЕРБ посочва ново социологическо проучване. Макар и с една десета от процента (24,7% срещу 24,6%), левицата за първи път от година води управляващите.


Според социолозите причина за това е казусът с ЧЕЗ и продажбата на дружеството на слабо известната българска фирма Инерком с всички неизвестни около сделката.


62,4% от анкетираните да настояват електрото да е държавна собственост, а само 5% да подкрепят частната собственост (българска или чужда) и други 21% да настояват за смесен модел.


Сред привържениците на ГЕРБ само 7% са за българска частна собственост върху електроразпределението, 55% са за българска държавна собственост, 27% - за смесена, а идеята за чужда (частна или държавна) собственост сумарно набира едва 2%.


Гласоподавателите на Обединените патриоти раарират по сходен начин: 66% (4% над средното) са за ренационализация, 6% за притежание от български частни лица, 6% за чужди фирми, а още 13% за смесена собственост.


При симпатизантите на БСП резултатите са по-значими: 82% са съгласни с идеята държавата да стане стопанин на ЧЕЗ, 4% са склонни дружеството да е във владение на частни лица (български или чужди). За смесена собственост подкрепата си заявяват 9% от симпатизантите на червените, но 41% от тях остават без мнение на въпроса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв