Свързани новини

23.03.2018 10:43

Премиерът: Очертава се много тежка среща с Турция във Варна

Видян 1411 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очертава се много тежка среща с ЕС-Турция във Варна, защото отношенията са крайно влошени. Що се касае до българските граждани това, което трябва да знаят е че този диалог цели 3 млн. мигранти да останат в Турция и да гарантираме външната си граница. Българите помнят какво беше миналата година в Харманли, знаем какво би станало ако толкова мигранти преминат границата, затова се надяваме да имаме споразумение с Турция. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел, съобщи 24 часа. Той е в белгийската столица за среща на лидерите на ЕС.


За съжалние в момента сме в бреме, много по-тежко от Студената война. По време на Студената война имаше много ясни разделителни линии, два глобални играча, правила.


Сега отношението на всички е толкова рязко, толкова твърдо, затова не съм оптимист за мирното развитие на света, заяви премиерът.


"Стъпихме на твърденията на Великобритания, на Тереза Мей в случая, цитирам дословно - висока степен на вероятност, че зад този "атентат" над Скрипал стои Руската федерация. ЕС и Великобриатния са едно цяло и са неразривно свързвани. Очакваме следващите седмици доста бързи ескалации на напрежението. Казах на Мей своите позиции, припомних й времето в което Садам Хюсеин беше обвинен за химическото оръжие, съответно Тони Блеър се извини", каза още Борисов.


"Ще ми се с повече разум и отговорност да действаме. Няма по-лошо от войната", добави още премиерът.


Относно заловените гръцки войници в Турция, Борисов изрази тревогата си относно това, което се случва в региона, защото става дума и за наши граници.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и