Свързани новини

22.03.2018 16:03

Ненков: Източването става с разрешение

Видян 1051 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Скептичен съм към проверките на прокуратурата“, заяви в ефира на БНТ д-р Мирослав Ненков, бивш зам.-министър на здравеопазването.


Според него силно рекламираната акция в болниците няма да достигне до същността на проблема. По-вероятно е да се задоволи само с шумното порицаване и наказване на някой отделен главен лекар. Ненков е категоричен, че на практика не е трудно да се стигне до същността на проблема, защото „всичко е документирано и много лесно може да бъде установено.с имена, с позиции с конкретни дати на подписи“.


Той заяви, че схемата „болница в болницата“ не е от вчера, не е възникнала случайно и не функционира сама по себе си и далече не е само в дискутираните напоследък болници във Ловеч и Враца. Практиката е масова, а в основата на всичко лежат бизнес интереси и стремеж за облага и печелене на пари, коментира Ненков. „Това не може да се случи без разрешение“, отбеляза бившият зам.-министър.


 Ненков коментира и нарастващия недостиг на лекари-специалисти у нас и факта, че все още много лекари у нас търсят реализация в чужбина и причините за това са или финансови, или липса на възможности за развитие и професионално израстване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец