Свързани новини

21.03.2018 17:33

Заподозрян за 3 убийства представя България на преговорите с ЧЕЗ

Видян 4615 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чешкият гражданин Никола Молчан, който има и българска самоличност, заподозрян в убийство през 2009 г.,  преговаря от името на Гинка Върбакова и Инерком за продажбата на българските активи на чешката компания ЧЕЗ – съобщи ClubZ, позовавайки се на два независими източника, единият от които е от ЧЕЗ. Напомняме, че за тези преговори Гинка Върбакова получи мандат да представлява и българската държава лично от премиера Бойко Борисов след първата официална среща на двамата.


Никола е присъствал на срещата, проведена на 13 март т.г. между екипа на Инерком България и ръководството на ЧЕЗ-България, пише сайтът и припомня случая с убийството на чешкия гражданин Либор Мировски, който е бил и съдружник на Молчан във фирмата Бохемия сити. Трупът на Мировски е бил открит на 29 октомври 2008 г. между селата Бистрица и Железница до София.


Молчан е задържан и изтезаван в СДВР, за да му бъдат изтръгнати самопризнания, пише в. Капитал. След това обаче е освободен от Софийския апелативен съд, който не намира достатъчно доказателства, че е извършил убийството.


Тогава чешките полицаи изразяват учудване, че Молчан е освободен при наличието на сериозни улики, а чешките медии припомнят, че същото лице е било разследвано за други убийства през 1998 и 2001 г.


В България Никола Молчан има друга самоличност с българско ЕГН, установи проверка на Биволъ. Той е регистриран с името Никола Владимиров Молчанески, но впоследствие се появява с фамилията Молчан.


Молчан – Молчанески обаче не използва българските си документи при регистрация на фирми, а само за имотни сделки, в които се появяват също брат му Владимир Молчан – българо-американски гражданин и майка му Диана Молчанова.


От други документи става ясно, че Молчан – Молчанески е роден в Рим, Италия. Данни за баща му не се откриват. Фактът, че насред Студената война той е роден в капиталистическа страна е индикация, че родителите му са принадлежали към номенклатурния елит.


Напомняме, че съдружнички на Гинка Върбакова в една от нейните фирми са майка й и още 3 жени, като трите са с едно и също ЕГН. Това е фирмата, която има сключен договор за наем на българската Патриаршия на площад Света Неделя.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец