Свързани новини

21.03.2018 09:36

ГЕРБ даде заден за поправките в НК

Видян 1517 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
Отложиха дебатите на първо четене  за проектопромени в НК, които предизвикаха силни обществени реакции, ден след челото по темата на 19 '. Това решиха депутатите по предложение на председателя на правната парламентарна комисия Данаил Кирилов. Според критиците тези текстове могат да доведат до криминализиране на гражданския оборот.
Поправките предвиждат прецизиране на текстовете за длъжностното престъпление,  криминализациране на търговията с влияние в частния сектор, както и разширяване на понятието за длъжностно лице. Тези промени предизвикаха голям обществен дебат и бяха силно критикувани от известни юристи, адвокати и съдии. Причината е в предвидената норма, според която се налага наказание на всеки, който не изпълни задължение или превиши права и от това произтекат вредни последици за другиго, за фирма или за търговско обединение.

Особено активни в този обществен дебат са работодателските организации и организациите на бизнеса. От Висшия адвокатски съвет също излязоха със становище за законопрпекта.  "Ако нормата бъде приета, то всяко забавено плащане по търговска сделка ще представлява престъпление. Така всеки втори български гражданин ще бъде обект на наказателно преследване", заявиха юристите.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби