Свързани новини

20.03.2018 14:11

Прокуратурата погва здравни министри

Видян 1205 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разширява се кръгът на разследваните длъжностни лица за безстопанственост в държавни болници в страната. Прокуратурата ще извърши проверка на дейността на регионалните здравни каси, както и на министри и заместник-министри от 2010 година досега. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова в Шумен, цитирана от БНР.


В момента се проверяват болниците в Попово, Бургас, Благоевград, Русе, Враца, Велико Търново и Кърджали. Арнаудова заяви, че този списък със сигурност ще бъде разширен.


"Започваме само с безстопанственост, но ще се разследва дори дейността на длъжностните лица от съответната регионална здравноосигурителна каса или министър, или заместник-министър, които са дали разрешение за осъществяване на медицински дейности при дублиращи функции с тези, с които се занимават общинските болнични заведения. Ще се установява дали договорите са сключени не само законосъобразно или не, но и доколко са били изгодни за съответните лечебни заведения", каза Арнаудова.


Зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева, заяви пред НЗОК, че от Здравното министерство ще бъде оказано пълно съдействие на прокуратурата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни