Свързани новини

19.03.2018 10:03

Кумец на Цветанов на път да превземе ДАНС-Хасково

Видян 3449 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близкият до управляващите Тодор Бояджиев може да вземе под свой контрол ключов сектор  в ДАНС-Хасково. Очаква се  отделът за противодействие на корупцията и икономическите престъпления да бъде овладян чрез поставено лице. Дансаджията Красимир Ванчев, с когото са в близки отношения може да оглави системата съвсем скоро. Това съобщиха за Фрог източници от агенцията.


Фирмите на Бояджиев са обект на проверки от страна на прокуратурата и държавната финансова инспекция. Поради своята ключова роля в  структурите на ГЕРБ-Хасково, бизнесменът печели големи обществени поръчки и ръководи голяма част от сенчестия бизнес в града. Той модернизира градски центрове, подменя топлопреносни мрежи, ремонтира детски градини, строи паркове, детски площадки и дори киноложки центрове. Само за първите две години и половина, откакто на власт е ГЕРБ, Бояджиев печели обществени поръчки за над 25 млн. лв.


Бояджиев се оказа и съдружник с управителите на фирма СЛЕ груп, закупили несебърски дюни от Министерството на земеделието защитени от Натура 2000.


"Подобни деяния намират своята опора в доверителните взаимоотношенията между Тодор Бояджиев и второто лице в ГЕРБ-Цветан Цветанов", пише Фрог. Според медийни публикации бизнесменът му е прехвърлил  два от прословутите  шест апартамента, станали обект на разследване от страна на  държавното обвинение.


 "Службите за сигурност могат да бъдат използвани от Бояджиев не само като гаранция за спокойствието на бизнеса му, но и като инструмент за саморазправа с неудобните опоненти. Отваря се възможност за лесно заграбване на целия бизнес в региона.  Ако Красимир Ванчев оглави сектора по корупция и икономически престъпления, то кумецът на Цветанов ще има и лостовете да проверява обществените поръчки.  


 Предстоящата рокада в ДАНС-Хасково обаче не е съгласувана с премиера Бойко Борисов, което може да влоши вътрешно-партийните отношения, пише Фрог. Напомняме, че преди 2 месеца бе убит друг близък на Цветанов бизнесмен с обществени поръчки за десетки милиони и влияние в ДАНС, но Търновския. Покушението срещу П. Христов остава неизяснено.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат