Свързани новини

16.03.2018 16:25

Не Инерком дава най-много за ЧЕЗ

Видян 4024 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Инерком не е дала най-високата цена за купуването на активите на ЧЕЗ в България. Бизнесът на фирмата се финансира от банки и две непрозрачни структури – Score Trade и Global Victory Trust. Това става ясно от ново разследване на чешки медии, съобщава БНР.


Според разследването индийската компания Индия Пауър заедно с малка българска компания Фючър Енерджи са предложили малко над 17 милиона евро по-висока цена за българските активи на ЧЕЗ от компанията на Гинка Върбакова. Въпреки това офертата на Инерком е оценена като по-благоприятна. Това съобщи за Хоризонт чешкият журналист Петър Кубка.


Най-големият информационен портал на Чехия seznam.cz публикува материал и видео на репортерката Зузана Кубатова, където тя съобщава, че Индия пауър съвместно с по-малка българска фирма, която се казва Фючър енерджи е направила почти 20 милиона евро по-висока оферта в търга. Тази оферта е била за 360 милиона евро и падежът е за пет години. На второ място е била Инерком, която иска да купи ЧЕЗ за 342,5 милиона евро, но падежът - девет месеца. На трето място е ЕнергоПро с 304 милиона евро. Въпреки това ръководството на ЧЕЗ преценява офертата на Инерком като по-благоприятна за тях.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак