Свързани новини

16.03.2018 10:03

Каракачанов: МиГ-29 могат да бъдат използвани до 2030 г.

Видян 1683 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Човек приема предизвикателства, там където може да се реализира. След като върховният главнокомандващ може да направи едно коремно възлизане, аз мога да направя половин. А пък г-н Витков, ако ме покани да се надпиваме с бира – той е специалист в тая област, и там няма да приема, защото не мога толкова да пия”, заяви в предаването „Тази сутрин” по бТВ военният министър Красимир Каракачанов. „В НАТО няма статут на страна членка наблюдател – ако България иска да има армия, трябва да поддържа техниката си. МиГ-29 може да бъдат използвани до 2029 – 2030 г., защо да ги изхвърляме,” попита също военният министър в предаването.


„80 процента от техниката в България е бивше съветско производство, но това е така при много държави – например Полша, която не знам да е проруска”, посочи той. „Може ли България да извади 10 – 12 млрд. евро, за да се превъоръжи изцяло с натовска техника?”, попита Каракачанов.  


По думите му гостуването на бившия военен министър Николай Ненчев преди него в предаването е било забавно, но не е имало истина в думите на предшественика му. „След като ремонтирахме шест двигателя на МиГ в Полша, поляците отказаха. Защото купуват резервни части от Русия. Руснаците ги заплашиха, че ще им спрат резервните части след направен ремонт без лиценз”, посочи министърът на отбраната.


„Ненчев не ви отговори на въпроса за посредниците. Известно e, че като се ползват посредници, цената набъбва. А тук а са ползвани две фирми. Във военно-промишления комплекс фирмите на са Червения кръст, вземат пари за работата си”, каза Каракачанов.


„Съжалявам ако можех, щях да го направя. Но не съм във форма. Човек трябва да поддържа форма, но когато имаш време да ходиш по фитнес зали, можеш – аз нямам време”, каза още той по повод на предизвикателството, което му отправи във Фейсбук Светльо Витков от „Глас народен”.


"Навремето, като е трябвало в казармата, съм правил, беше задължително (…) И аз затова казвам, че младежите трябва да ги вкараме в казармата – да възстановят малко мъжкия си вид и дисциплина. Една част ходят (на фитнес), другите – предимно по бирариите, но това е една друга тема”, каза още Красимир Каракачанов.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови