Свързани новини

16.03.2018 09:26

Да не връщаме всички кредита на Гинка, пита Румен Овчаров?

Видян 3274 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Печалбата на ЧЕЗ е 30 млн. за миналата година. С тази печалба не може да се връщат такива големи кредити. От това ще го закъсат или "Инерком", или банките, които отпускат кредите. Българската държава трябва да си влезе в ролята, а Иван Иванов да спре да се прави на ударен", заяви бившият енергиен министър Румен Овчаров по БНТ.


Според него въпросите около сделката за ЧЕЗ са няколко:


"Първият е кои са "Инерком"? Кой ще връща кредите на тази фирма? Къде в крайна сметка е държавата при продажбата на ЧЕЗ? Да не се окаже на финала, че аз и вие ще връщаме кредите на "Инерком"?".


Според Овчаров има опасност за снабдяването с ток.


"Цената на ЧЕЗ е много по-малка от 300 млн. Не мога да разбера кой ще даде кредит на дружество, което има активи за по-малко от 100 млн. Получи се малко като развален телефон. "Инерком" говорят едно, правителството друго, чешката страна трето. Българските институции не само могат да спрат тази сделка, но са длъжни.


Трябва да продължим да искаме информация по тази сделка. Законодателството позволява тази сделка да бъде прекратена и спряна на момента. КЕВР са длъжни да изискат информация и ще могат да спрат сделката. Българският оператор трябва да си упражни правата", категоричен беше Овчаров.


"ЧЕЗ искат да избягат от България. От "Инерком" са поели ангажимент да защитават интересите на ЧЕЗ. Скандалът започна в Чехия. Ако не беше станало това, ние с вас щяхме да щракаме с пръсти и да разберем за тази сделка, когато се прехвърлят акциите.


Пак ще повторя най-важните въпроси. Кой купува ЧЕЗ? С какви пари купува ЧЕЗ? Кой ще връща тези пари? "Инерком" има активи за 100 млн. Цялата сделка може да излезе над милиард. Никой не може да ме убеди, че дружество със 100 млн. активи ще връща толкова големи кредити. Тази сделка не е финансирана по начина, по който се опитват да ни убедят. Печалбата на ЧЕЗ е 30 млн. за миналата година. С тази печалба не може да се връщат такива големи кредити. От това ще го закъсат или "Инерком", или банките, които отпускат кредите. Българската държава трябва да си влезе в ролята, а Иван Иванов да спре да се прави на ударен", завърши Овчаров.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв