Свързани новини

15.03.2018 09:33

Цветанов: Вярвате ли че, президентът няма стенограма от срещата с Кирил?

Видян 1296 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Вярвате ли че, няма такава стенограма? Това е доста несериозно. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия по повод искането да бъде разпространена стенограма от срещата на руския патриарх Кирил и българския президент Румен Радев и отговора от президентската институция, че такава няма.


„Все пак президентската институция не е някакво обществено обсъждане, което се прави в някакво кафене или в някоя обществена сграда. Това е президентската институция. Всяка една среща, която е официална, винаги има стенограма, това е по протокол и това са правила, които винаги са се спазвали. Просто президентът би натрупал негативи от това, че не е защитил националните интереси, че не защити достойнството на България, на българската президентска институция. Има много въпросителни, които могат да бъдат зададени на президента и президентската институция, но може би, излизайки от възможността да се задават такива въпроси, по-добре е президентът да коментира темата с ЧЕЗ и някакви други теми, които не са от дневния ред на обществото“, заяви Цветанов. „Ние можем да коментира и да имаме ясна позиция, ако бъде предоставена стенограмата. Това отново е призив към президентската институция, защото е несериозно да се твърди, че няма такава. Ако излезе тази стенограма, ще видите, че позицията на президентската институция ще бъде доста странна на база това, което е имало като разговор“, посочи още той. По повод позицията на Валери Симеонов Цветанов коментира: „Не трябва да създаваме условия за противопоставяне му България и Русия“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния