Свързани новини

13.03.2018 13:25

Градят 4 нови училища и 12 детски градини в София

Видян 1242 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В София предстои да бъдат проектирани и построени поне 4 нови училища, съобщи пред БНТ кметът Йорданка Фандъкова. Тя е възложила на главния архитект да подбере проекти, търсят се и подходящи терени. Предстои да бъдат открити нови 4 детски градини - в кварталите Драгалевци, Младост, Люлин и Красно село. Както и да започне строителството на още осем в кварталите Витоша, Павлово, Княжево, Красно село, Подуяне, Дружба и в новите квартали Кръстова вада, където вече се изгражда заведение, и Манастирски ливади" , каза Фандъкова. 19 минути вече е писал по темата.


Ремонтът на централната улица Граф Игнатиев ще започне с подземната инфраструктура, ще се подмени изцяло водопроводът и канализацията, както нашите читатели също вече са информирани. След това ще започне подмяната на настилките, която включва обновяване на площадите Гарибалди, Славейков и градината пред църквата Св. Седмочисленици.


Фандъкова потвърди, че предстои откриването на нова тролейбусна линия по бул. Арсеналски, която да свърже новите крайни квартали в южната част на града с метрото. Все още се обсъжда дали тролеят ще замести трамвайната линия номер 6, каза кметът. Тя без друго е безсмислена, тъй като без една спирка копира Втората метролиния, а отклонението от 200 м се покрива от автобус.


Кметът припомни, че предстои реконструкция на трамвайната линия номер 5 и изграждане на нови спирки, както и реконструкция на трамвайните релси на ул. Каменоделска. Започва и реконструкция на вътрешноквартални улици и изграждане на нови там, където те липсват.


„За първи път бюджетът за ремонт на централни градски артерии е изравнен с този за вършенокварталните улици”, каза Фандъкова.


По повод нощния транспорт, който ще заработи в столицата от 7 април, а бюджетът на начинанието за тази година е 900 хил. лв., кметът отбеляза:  "Трябва да се провери как се харчат тези пари, има ли интерес - ще броим внимателно".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева

Днес може да се чувствате малко по-странно

Днес може да се чувствате малко по-странно и да ви се