01/02

Свързани новини

12.03.2018 16:17

25 eкипа запълват дупки, още толкова мият улиците

Видян 1806 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В София текущите ремонтни работи започнаха със затопляне на времето. Извършва се фрезоване и ремонт на неравности по пътните платна на улици и булеварди. Над 25 екипа изпълняват текущ ремонт на територията на Столична община. Строителните екипи работят приоритетно по трасетата, по които се движи градски транспорт, и основни улици в районите.


Текущи ремонти се извършват в участъци по бул. Христо Ботев, бул. Сливница, ул. Кракра, ул. Димитър Пешев, ул. Суходолска, бул. Данаил Николаев, ул. Гюешево, ул. Цар Симеон и други. Дейностите ще продължат и в следващите дни.


„Поетапно започваме и работа по вътрешноквартални улици”, каза зам.-кметът на София Евгени Крусев. Районните кметове имат задача да определят улици и да следят работата в поверените им части от милионния град.


„Напомняме на шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и сигнализация, предвид наличието на пътно-строителна техника”, продължи той.


В същото време продължава и предпролетното миене на София. Екипите на почистващите фирми, ангажирани с изпълнението, работят предимно през нощта, с цел да не се затруднява движението.


Миенето започва, след като е извършено механизирано метене и почистване на пътните артерии и прилежащите им пешеходни тротоари, комбинира се и с профилактика на дъждоприемните шахти, предвид очакваните тази и другата седмица обилни валежи.


Последните улици, които бяха измити са Хан Кубрат, район Надежда, бул. Александър Малинов, район Младост и през нощта – ул. Александър Екзарх и ул. Река Велека в район Подуяне, бул. Драган Цанков, район Изгрев, бул. Ген. Михаил Д. Скобелев и бул. Христо Ботев, ул. Бяла черква, бул. Витоша, район Триадица, ул. Острово и ул. Първа българска армия, улици в район Подуяне, бул. Шипченски проход, ул. Добринова скала в район Люлин и бул. Арсеналски в район Триадица.


Екипи на Столичния инспекторат извършват контрола по изпълнение на работата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей