Свързани новини

10.03.2018 08:13

ДПС: Готови сме за властта, имаме програма за управление

Видян 1950 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Ние сме готови за властта, имаме програма за управление. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в предаването Панорама на БНТ.


Аксиоматична даденост във всяка партия е търсенето на властта. Така Карадайъ отговори на въпроса дали ДПС се готви да управлява. За нас обаче е по-важно какво ще се прави във властта. Нужно е да има ясна програма на ясна ценностна платформа, подчерта Карадайъ.


Оценката ни към това правителство сме я дали още от първия ден, не само заради участието на националистите във властта. Само през последните два месеца виждаме скандал след гаф и гаф след скандал. За нас е по-важно, когато си на власт, какво ще се прави с властта. Нужно е да има ясна програма на база ясна ценностна платформа, каза още председателят на ДПС.


Аритметичните мнозинства виждаме, че не вършат работа. През последните 8 години и половина има 7 правителства - 4 редовни и 3 служебни кабинета, които не успяха да направят нужните реформи в различни сектори, като например образование, здравеопазване, включително демографската криза, да се подобрят условията на бизнес средата. За нас е важно да има мнозинство на база ценности с ясна програма, познавайки ясно проблемите в обществото. Ние готвим такава програма и се готвим за управление, каза още председателят на ДПС.


Днес лидерите на ГЕРБ обявиха, че ще се борят с национализма и популизма, но направиха заедно правителство, заяви председателят на ДПС.


Според него ГЕРБ са виновни, че са включили във властта хора, които правят гаф, като обиждат главата на най-голямата православна църква.


Анализът на д-р Ахмед Доган беше задълбочен и насочен към бъдещето. Ние искаме стабилност за страната, сигурност и просперитет за българските граждани. Ние и тогава, и сега, постъпихме държавнически. Но управляващите отвръщат с гаф след гаф, подчерта Карадайъ.


Той коментира и скандалното изказване на вицепремиера Валери Симеонов относно патриарх Кирил. „Ерозират институциите при участието на такива хора във властта. Това не е гаф на вицепремиера, това е гаф на ГЕРБ, защото ГЕРБ ги включиха във властта“, смята председателят на ДПС.


Той коментира и решението на НС за избора на Пламен Георгиев за председател на Антикорупционния орган.


„ДПС даде кредит на доверие на една личност, която получи много висока оценка и в България и в Брюксел като шеф на бившето КОНПИ“, посочи той.


Карадайъ благодари на ГЕРБ, че не се отклонява от евро-атлантическата линия и приема закони, които съвпадат в голяма степен и с програмата на ДПС. От тази гледна точка ние гласуваме за закони, които отговарят на нашата програма, заяви Карадайъ.


Законът за КТБ е продължение на нашите действия още от самото начало на казуса, ние сме единствената партия, която подкрепи обществения интерес, припомни той.


По закона за собствеността на медиите и разпространителите той заяви, че ДПС отговаря на повишения обществен интерес към темата. Категорично г-н Пеевски не е в конфликт на интереси по този въпрос, подчерта Карадайъ.


По повод сделката за ЧЕЗ Карадайъ припомни, че приватизацията на ЕРП-тата е част от прехода от тоталитарен режим към демокрация. Той припомни, че при правителството на НДСВ и ДПС е била извършена приватизация на 67% от ЕРП, докато останалите са били раздържавени при правителството на ГЕРБ.


В конкретния случай проблемът е, участието на държавата в търговски взаимоотношения и политизирането на въпроса. Това не е в полза на бизнес средата, категоричен е Карадайъ.


ДПС е готова да управлява, подчерта отново Карадайъ. ДПС е либерална партия и вътрешните дискусии са нещо нормално. Но вземат ли се веднъж решения, те са взети, подчерта председателят на партията.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец