Свързани новини

09.03.2018 09:36

Кристалина размаха пръст на Тръмп

Видян 1935 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Абидкиралата в Световната банка бивша българска еврокомисарка Кристалина Георгиева размаха пръст на американския президент Доналд Тръмп и го посъветва да бъде “внимателен“ преди да наложи спорните митнически тарифи за вноса на стомана и алуминий. Българката, главен изпълнителен директор на Световната банка, каза, че това би могло да повлияе негативно на световната търговия, съобщи БНР.


Агенция Франс прес цитира Георгиева да посочва, че Тръмп трябва да “направи оценка на последиците“, преди да продължи със своя план, който предизвика страхове за търговска война с Китай и Европа и доведе до напрежение на световните пазари.


Бившият еврокомисар от България заяви, че нейното посланието към Тръмп, който се очаква да подпише по-късно днес указа за новите мита, е да направи “внимателна преценка, преди да предприеме по-нататъшната стъпка“.


“Ако по някаква причина предприемете подобна стъпка, тогава трябва да планирате и няколко стъпки във връзка с последиците“, посочи Георгиева пред група медии в Брюксел.


“Преценете какви ще са последиците и след това се консултирайте за тези последици“, допълни изпълнителният директор на Световната банка.


Коментарите на Георгиева идват, след като ЕС обеща да се противопостави на митата на Тръмп със въвеждането на собствени мерки, насочени не само към вноса на американската стомана, но и към продукти като джинси, мотоциклети, портокалов сок, боровинки и бърбън.


Кристалина Георгиева добави, че Тръмп трябва да възприеме “внимателно калибриран подход към това, което се случва в световната търговия“.


“Когато търговията се свива, това има последици за най-бедните хора в богатите страни. Стоките са по-скъпи, а бедните харчат повече от своите пари, купувайки тези стоки“, каза тя.


Припомняме, че след като се замеси в скандал с ООН, Кристалина Георгиева напусна предсрочно поста си в Еврокомисията, където бе с ресор бюджет и се наложи България да праща нов комисар, вече с нов ресор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и