Свързани новини

09.03.2018 09:30

Волен: Оставка на Симеонов

Видян 2223 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Коалицията с ГЕРБ не зависи от Валери Симеонов. Тази коалиция може да продължи и без той да е вицепремиер… Политиците се сменят, животът продължава. Нищо не е изключено, всичко е възможно с политиката”, коментира лидерът на „Атака” Волен Сидеров по адрес на коалиционния си партньор в „Обединени патриоти” и управляващата коалиция с ГЕРБ Валери Симеонов.

„Коалицията с ГЕРБ въобще не зависи от присъствието на Симеонов в правителството”, посочи още той.

Симеонов нарече руския патриарх Кирил „второразрядно ченге от КГБ”, „хитрец” и „цигарен митрополит”, след като Московската патриаршия публикува видео от срещата на патриарх Кирил с президента Румен Радев, в което той говори на държавния глава с тон, който мнозина приемат за неприемлив.

„Тук става дума за нападка на православието, аз не защитавам себе си. Единството на коалицията не означава, че трябва да си позволяваш всякакви компромиси. С вярата компромиси не се правят. С тази вяра ние сме оцелели като народ, за тази вяра сме се били. За тази вяра сме подлагали главата на дръвника и този, който напада тази вяра, означава за мен, че той иска да продължи турското робство”, продължи Сидеров по адрес на Симеонов.  

„Недопустимо е към главата на най-голямата православна църква в света да се отправят такива обиди. Само за секунда си представете подобни думи да беше каза вицепремиерът към главния равин на Израел – дали щеше още да е вицепремиер? С някои духовни глави може, с други – не може. За Русия е позволено да се говори всичко, да се гъбаркаш с нея даже е модно”, каза още Сидеров.

„Какъв тон е държал руският патриарх”, попита той водещата на „Лице в лице”.

„Разбира се , че е допустимо (поведението на руския патриарх Кирил). Какво каза той? Какъв беше тонът? Ла мажор? Ми минор? Си бемол минор? Защо да не се кара? (…) Беше ли ви обидно, когато френският посланик се караше от студиата, размахваше пръст и ни казваше как да живеем? Защо не ви беше обидно, когато турският посланик излизаше и обясняваше и се месеше в българската политика”, продължи Сидеров.

„Какво е грешното в думите на патриарха? Той не се караше, той просто изрази недоволство за това, че ние непрекъснато неглижираме, последните години особено, под влиянието на „Америка за България” и прочее соросоидни антибългарски и антихристиански организации, ролята на Русия в нашето Освобождение и в нашето Възраждане.

България се появи като народ, като нация благодарение на Руската империя, заяви в студиото лидерът на „Атака”.


Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.