Свързани новини

08.03.2018 14:47

Няма стенограма от разговорите на президента с патриарх Кирил

Видян 1864 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Разговорите на президента Румен Радев с руския патриарх Кирил и водената от него делегация не са били засекретявани, нито е водена стенограма", съобщи прессекретариата на държавния глава= От президентството подчертаха, че българските национални интереси се отстояват твърдо и отговорно на всяка международна среща на президента Румен Радев. От екипа на Радев уточниха, че при такива разговори не се води стенограма, за да бъдат откровени.


По-рано днес парламентарната група на ГЕРБ излезе с настояване президентът да разсекрети стенограмата от срещата си с руския патриарх, за да отпаднат неяснотите какво е предизвикало острото изказване на главата на Руската православна църква.


"Поради високия обществен интерес да бъде разсекретена стенограмата от срещата, за да бъдат разсеяни всякакви съмнения за това дали българската национална позиция е била една при премиера, друга при президента. Надяваме се президентът, като човек с ястребско поведение, като ястреб да е защитил българската национална позиция. Благодарни сме на руската армия, че е водила война в името на българската свобода, но в тази армия са участвали и българските опълченци, така, както са участвали и други националности“, заяви Тома Биков от ГЕРБ, предаде Епицентър.


Руският патриарх Кирил, който посети страната ни по повод Националния празник 3 март, преди да отпътува изрази огорчение, че българските власти приписват заслуги наравно с Русия и на други националности за освобождението ни.


ОТ ГЕРБ се разграничиха от изказването на вицепремиера Валери Симеонов, който вчера нарече руския патриарх „второразрядно съветско ченге“, „агент на КГБ“ и “цигарен милиардер“.


"Това е преценка на вицепремиера, която е направил в качеството си на лидер на НФСБ, доколкото разбирам. Българското правителство няма такава позиция", заяви Биков.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

телец