Свързани новини

08.03.2018 09:43

БСП: Чешкото правителство хвана Борисов в лъжи

Видян 1250 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ създават огромен международен скандал около сделката с ЧЕЗ. Реакциите и на Бойко Борисов, и на ГЕРБ са напълно хаотични и правителството на Чехия го хвана в поне пет тежки лъжи, коментира пред Нова телевизия депутатът от БСП за България Стоян Мирчев.


„Събитията около тази сделка създадоха един огромен международен скандал и показаха способността на ГЕРБ да председателстват Европейския съюз и коя е най-важната тема. Реакциите от страна на Бойко Борисов са напълно хаотични от началото на скандала. Дотук хванахме Борисов поне в пет тежки лъжи, с което той отклонява вниманието от себе си”, заяви Стоян Мирчев.


„В момента сме започнали стъпки, по които искаме държавата да си върне ЧЕЗ, но преди това трябва да се развали тази сделка”, допълни депутатът от БСП.


Той обясни, че в момента премиерът няма сили да продължава да лъже и поради тази причина Томислав Дончев говори по темата. Той припомни кои са лъжите на Борисов - в началото той твърдеше, че сделката е между две частни фирми, но Българската банка за развитие е държавна и е част от сделката. „Втората лъжа, е че БСП е виновна за ЕРП-тата. Първите 67 процента са продадени от правителството на Симеон Сакскобургготски, а вторите 33 процента от Бойко Борисов. След това той не бил комуникирал с чешкия премиер, но се оказа, че е комуникирал”, посочи Мирчев.


Той припомни, че ЧЕЗ ни съди за 590 млн. евро, но още от 2013 г. компанията се е опитвала да разреши проблема с разговор с правителството на Борисов, за да не се стига до дело. По повод кандидат-купувачите на активите на ЧЕЗ у нас, Стоян Мирчев заяви, че премиерът е знаел още от септември 2017 г. кои са те, защото службите ни са му предали два доклада за актуалното състояние на участниците в сделката.


„С поведението си, ГЕРБ показват, че са срещу интересите на българския народ и го наричат "гадове" и "тъмни сили". Това е безобразие”, категоричен бе Стоян Мирчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!