Свързани новини

07.03.2018 15:37

4 млн. лв. поръчки за авер на Теменужкиния син

Видян 5839 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 4.4000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предприемачът Христиан Христов Станков е само на 25 години, но вече управлява консорциуми и печели обществени поръчки за милиони. На пръв поглед бихме могли да го посочим като пример за млад и преуспял българин, който не напусна страната, а пожъна успехи с труда си. Успехът на Станков обаче може да се корени не толкова в неговото трудолюбие, колкото във факта, че е в приятелски отношения със сина на министъра на енергетиката Теменужка Петкова.  Това посочва материал на Биволъ.


Ръстът му започва през 2014 г., точно когато Теменужка Петкова става министър. Тогава едва 22 годишният Христиан е назначен за управител на ДЗЗД Сдружение Чиста вода – Карабунар. В това сдружение семейната фирмата Тарктур ЕООД държи цели 99%.


Сдружението започва стремглаво да печели обществени поръчки. Няма информация за спечелени търгове преди този период.  Една от първите е за доставка и монтаж на модулна ПСОВ за Община Септември и е на стойност от 384 957 лв. Но и тази поръчка изглежда скромна.


През 2015 година сдружението ТМ СТРОЙ с членове Тарктур и Строй – Макс 2007 печелят поръчка за реконструкцията на затворническото общежитие в Дебелт  настойност от 3 524 733,00 лв. Управител на всички тези мащабни дейности отново е Христиан Станков. Собственик на ключовата фирма Тарктур в момента е Иглика Крумова, но преди нея собственик е бил бащата на Христиан – Христо Станков.


Очевидно самата Крумова е в близки делови отношения със семейството. Тя управлява и фирмите Т-Рент и Т-Усма на по-малкия брат на Христиан – Симеон Станков. Същата Иглика е поела фирмата Текила от Христо Станков, а в Тора Строй на нейно място е дошъл Христиан.


Изброените дотук обекти съвсем не изчерпват спечелените от фирми на семейството договори с държавата. През същата 2015г. община Чепеларе плаща 1 168 969,00 лв. на консоциума Респром – Тарктур за изграждане на противопожарни кули. Тук Христиан няма участие, но Тарктур участва с 50%.


ДЗЗД Калето, в който същата фирма Тарктур държи 43% печели друга на стойност 1 880 791 лв.за изграждане на пречиствателно съоръжение за отпадни води в община Тетевен.


Уреждат се и с други поръчки вече на правителствено ниво за близо милион.


От наличната информация се вижда, че приятелите на сина на Теменужка Петкова са усвоили от 2014 г. до края на 2017 г. над 4 милиона и 300 хиляди лева от договори с Държавата и общини.


Снимки: Бизнесменът със сина и наследникът с Борисов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще